Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen Veestraat 1 Maria Hoop

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

 

  • -

    op 19 december 2016 van de Maatschap Jongen, Veestraat 1 te Maria Hoop voor de aanpassing van de bestaande bedrijfsvoering met zeugen en vleesvarkens.

 

Zij zijn voornemens de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

 

Het plangebied omvat de percelen kadastraal bekend Echt, sectie Z, nrs. 447 (ged.) en 449 (ged.) en plaatselijk gelegen ten zuiden van het bestaande agrarische bedrijf aan de Veestraat 1 te Maria Hoop.

 

Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo wordt afgeweken van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan, omdat op de gronden waar het bouwplan wordt beoogd geen bouwvlak aanwezig is. Het bouwplan omvat de realisatie van vier varkensstallen, een loods voor de verwerking van mest en twee mestsilo’s. In de vier nieuw te bouwen varkensstallen zullen in totaal 16.900 vleesvarkens gehuisvest worden. De bestaande drie stallen zullen na realisatie van het plan plaats bieden aan ongeveer 1.900 fokzeugen en biggen.

 

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 1 juni 2017 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag omgevingsvergunning een ontwerpverklaring van geen bedenkingen te verlenen.

 

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

 

  • 1.

    bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo);

  • 2.

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (artikel 2.1 lid 1 onder c Wabo);

  • 3.

    het veranderen van een inrichting (artikel 2.1. lid 1 onder e Wabo).

 

De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en alle overige relevante stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van vrijdag 16 juni 2017 gedurende een periode van 6 weken en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. De ontwerpomgevingsvergunning/ontwerpverklaring van geen bedenkingen is tevens te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de hierboven genoemde periode van 6 weken kan eenieder schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpomgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen inbrengen. Zienswijzen tegen de ontwerpomgevingsvergunning moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 450, 6100 AL te Echt. Zienswijzen tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen richt u aan de gemeenteraad van Echt – Susteren, Postbus 450, 6100 AL te Echt. Mocht u mondelinge zienswijzen naar voren willen brengen dan dient hiertoe een afspraak te worden gemaakt via het secretariaat van de afdeling Leefomgeving (0475 – 478 478).

 

De aandacht wordt er op gevestigd dat belanghebbenden, die op één van de bovenvermelde manieren zienswijzen hebben ingebracht, te zijner tijd gerechtigd zijn tot het instellen van beroep tegen de definitieve beschikking op de aanvraag.

 

Echt-Susteren, 14 juni 2017

Naar boven