Besluit tot wijziging van artikel 3 van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Buren 2016

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren,

Gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Buren 2015

Besluit:

vast te stellen het:

besluit tot wijziging van artikel 3 van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Buren 2016.

 

Artikel 3 Pgb voor dienstverlening

 

  • 1.

    De hoogte van een pgb voor dienstverlening wordt bepaald op basis van de dienstverlening die anders als zorg in natura zou zijn geleverd. Hierin onderscheidt het college de volgende onderverdeling:

  • a

    Als de dienstverlening wordt uitgevoerd door een professionele aanbieder Wmo (formele ondersteuning), betreft het tarief per uur maximaal 100% van het laagste tarief per uur van een door de gemeente gecontracteerde aanbieder die een vergelijkbare vorm van dienstverlening biedt.

  • b

    Als de dienstverlening wordt uitgevoerd door een persoon uit het sociaal netwerk (informele ondersteuning), betreft het uurtarief:

    - 75% van het van toepassing zijnde uurtarief hulp bij het huishouden;

    - € 30,- per etmaal voor respijtzorg en kortdurend verblijf;

    - 75% van het laagste tarief per uur of per resultaat van een door de gemeente gecontracteerde instelling die een vergelijkbare vorm van dienstverlening biedt tot een maximum van € 20,- per uur. 

  • 2.

    Bij het vaststellen van het persoonsgebonden budget voor hulp bij het huishouden wordt rekening gehouden met de volgende uurtarieven:

  • a

    Als de ondersteuningsvrager zelf de regie op het huishouden kan voeren (HH1), wordt voor natura een bedrag per uur beschikbaar gesteld van € 20,96.

  • b

    Als de ondersteuningsvrager zelf de regie op het huishouden niet kan voeren (HH2), wordt voor natura een bedrag per uur beschikbaar gesteld van € 25,91.

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking en werkt terug tot 28 juni 2016.

Vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 28 juni 2016.

 

De secretaris

mr. I.P.C. van Wamel - Geene

De burgemeester,

J.A. de Boer MSc

Naar boven