Wijzigingen in de CAR-UWO met betrekking tot de Wet flexibel werken en de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd, gemeente Waterland

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

 

overwegende dat lokale vaststelling van de wijzigingen in de CAR-UWO met betrekking tot de Wet flexibel werken en de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd noodzakelijk is;

 

gelet op de artikelen 139 en 160 van de Gemeentewet,

 

BESLUIT:

vast te stellen de navolgende wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland conform ECWGO/U201600259 Lbr. 16/007 CvA/LOGA 16/03.

 

Artikel I  

  • A.

    Aan artikel 2.4 wordt een vijfde en zesde lid toegevoegd, luidende:

    • 5.

      Voor de ambtenaar die de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt, geldt de aanstelling als aanstelling voor onbepaalde tijd vanaf de dag waarop:

      • a.

        de aanstellingen in tijdelijke dienst elkaar met tussenpozen van niet meer dan zes maanden hebben opgevolgd en een periode van 48 maanden, deze tussenpozen inbegrepen, hebben overschreden;

      • b.

        meer dan zes aanstellingen in tijdelijke dienst elkaar hebben opgevolgd met tussenpozen van niet meer dan zes maanden.

    • 6.

      Voor de vaststelling of de bedoelde periode of het aantal opvolgende aanstellingen is overschreden, worden alleen de aanstellingen in tijdelijke dienst in aanmerking genomen die zijn aangegaan na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

  • B.

    Artikel 2:7 komt te luiden:

    • 1.

      Overeenkomstig de Wet flexibel werken heeft een persoon die is aangesteld als ambtenaar of met wie een arbeidsovereenkomst is aangegaan, het recht de formele arbeidsduur per week te verminderen of de formele arbeidsduur per week uit te breiden tot het aantal uur van een volledige betrekking, tenzij zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen zich hiertegen verzetten.

    • 2.

      Overeenkomstig de Wet flexibel werken heeft een persoon die is aangesteld als ambtenaar of met wie een arbeidsovereenkomst is aangegaan, het recht de werktijden aan te passen, tenzij zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen zich hiertegen verzetten.

    • 3.

      Overeenkomstig de Wet flexibel werken kan een persoon die is aangesteld als ambtenaar of met wie een arbeidsovereenkomst is aangegaan het college verzoeken tot aanpassing van zijn arbeidsplaats.

    • 4.

      De bepaling in het eerste lid geldt niet voor de ambtenaar of de persoon met wie een arbeidsovereenkomst is aangegaan die de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.

  • C.

    Artikel 8:2a komt te luiden:

    • 1.

      De aanstelling of arbeidsovereenkomst van de medewerker die na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd in dienst is getreden van de gemeente, alsmede de aanstelling of arbeidsovereenkomst als bedoeld in artikel 8:2, derde lid wordt beëindigd wanneer een van de partijen dat wenselijk acht. Hierbij wordt een opzegtermijn van één maand in acht genomen.

    • 2.

      In afwijking van het eerste lid geldt in geval van ziekte een opzegtermijn van 13 weken.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2016.

Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, gehouden op 28 juni 2016.

 

Het college voornoemd,

 

mr. N. van Ginkel MPM

algemeen directeur/gemeentesecretaris

L.M.B.C. Wagenaar-Kroon

burgemeester

Naar boven