Gemeente Midden-Delfland - Interim-Standplaatsenbeleid Schipluiden en het verlenen van twee standplaatsvergunningen voor het hebben van standplaatsen op het H.K. Pootplein in Schipluiden

Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland maken bekend, dat zij op 5 juli 2016 hebben vastgesteld:

  • -

    het Interim-Standplaatsenbeleid Schipluiden;

  • -

    twee standplaatsvergunningen strekkende tot het innemen van standplaatsen op de vrijdagen op het H.K. Pootplein in Schipluiden in plaats van op de Burgemeester Musquetiersingel in Schipluiden.Het zijn vergunningen als bedoeld in artikel 5:18 van de Algemene plaatselijke verordening Midden-Delfland 2010. De vergunningen worden verleend aan de heren A.B. Fieten (verkoop groente c.a.) en C. Ruytenberg (verkoop kaas).

Het Interim-Standplaatsenbeleid Schipluiden ligt met ingang van 15 juli 2016 voor een ieder ter inzage. Met ingang van die datum liggen ook de twee standplaatsvergunningen voor een ieder ter inzage tot de beroepstermijn is verstreken. De documenten liggen tijdens de openingstijden ter inzage in het Klant Contact Centrum, in het gemeentehuis, Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Voorafgaande aan deze besluitvorming is met toepassing van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, ondermeer afdeling 3.4., een zogenaamde uniforme openbare voorbereidingsprocedure gevolgd. Een ieder kon zijn of haar zienswijze op het ontwerp-interim-beleid en de twee ontwerpvergunningen naar voren te brengen. Er is één zienswijze ingediend, maar die heeft niet geleid tot wijziging van beleid en/of vergunningen.

Beroepsprocedure

Belanghebbenden kunnen tegen het verlenen van de standplaatsvergunningen binnen 6 weken na de dag van bekendmaking een beroepschrift indienen bij de rechtbank sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage, voor zover artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht zich daartegen niet verzet. Dit artikel luidt: Geen beroep bij de administratieve rechter kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 naar voren heeft gebracht, geen bezwaar heeft gemaakt of geen administratief beroep heeft ingesteld.

In het beroepschrift moet ten minste het volgende staan:

  • -

    de datum;

  • -

    naam en adres;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • -

    de reden waarom u het niet eens bent met dit besluit;

  • -

    uw handtekening.

Wanneer er sprake is van dringende spoed en niet kan worden gewacht op de beslissing op beroep, kan aansluitend een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Voor dit verzoek betaalt u griffierecht.

U kunt ook digitaal het beroep- of verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de website voor de precieze voorwaarden.

Naar boven