Openbare bekendmaking Naamgeving openbare ruimte

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 28 juni 2016 hebben besloten om de vier openbaar toegankelijke stegen tussen de Venne en de Langestraat in Winschoten de volgende namen te geven:

 

  • .

    Moushörndrift, naar de aanduiding op de eerste kadastrale kaart van omstreeks 1820 van het gebied waar nu het OZG ligt;

  • .

    Wittevrouwenstraatdrift, zijnde de oorspronkelijke benaming van het binnen de vesting gelegen gedeelte van de Langestraat. De naam ‘Wittevrouwenstraat’ verwees naar de Premonstratenzer nonnen van het klooster “Mons Sinaï” in Heiligerlee. Geregeld liepen deze nonnen in hun witte habijten van het klooster in Heiligerlee naar de middeleeuwse kerk op het Marktplein in Winschoten;

  • .

    Koopsdrift, vernoemd naar de verf- en glashandel, die decennialang op de linkerhoek van de Venne gevestigd was;

  • .

    Trekvaartdrift, naar de vermelding op de kadastrale minuut uit circa 1830, waarop de waterloop de Venne aangeduid wordt als “Trekvaart van Groningen naar de Nieuwe Schans”.

 

Dit besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor een ieder vanaf 7 juli 2016 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage.

 

Ter inzagelegging algemeen

Tijdens openingstijden van het gemeentehuis te Winschoten liggen de stukken ter inzage. Voor nadere informatie en voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien kunt u bellen (0597) 48 20 00. Tegen betaling van de kosten kan een ieder een kopie van deze stukken krijgen. Digitaal opvragen van stukken kan viainfo@gemeente-oldambt.nl. Ook voor het digitaal toesturen van stukken worden kosten in rekening gebracht.

 

Bezwaarschriftenprocedure

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag van verzending naar de aanvrager, óf indien geen brief is verzonden binnen 6 weken na de dag van publicatie, tegen verleende omgevingsvergunningen, vergunningen op grond van de APV en bijzondere wetgeving, bezwaar maken bij het betreffende bestuursorgaan van de gemeente Oldambt dat de beslissing heeft genomen (college van B&W / de burgemeester). Adres: Postbus 175, 9670 AD te Winschoten.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de gronden van het bezwaar.

Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In dit kader kunnen belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland te Groningen, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek kan ook digitaal worden ingediend bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden. Wel is hiervoor griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente of bij het gemeentehuis. Indien u vragen heeft, kunt u contact met de gemeente opnemen.

In de folder Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid vindt U meer informatie. Deze folder is te vinden op de internetsite www.rijksoverheid.nl. De folder is ook te verkrijgen bij het Klant Contact Centrum van de gemeente.

 

 

Winschoten, 6 juli 2016

Naar boven