Gemeente Dordrecht – 26 januari 2016 – Nr 1543071 – Verordening tot wijziging van de Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Dordrecht (tweede wijziging)

 

 

De RAAD van de gemeente Dordrecht;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 december 2015, kenmerk SBC/1534562;

gelet op artikel 149 Gemeentewet;

b e s l u i t :

vast te stellen de navolgende

Verordening tot wijziging van de Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Dordrecht (tweede wijziging)

Artikel I

De Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Dordrecht wordt als volgt gewijzigd.

  • A.

    Artikel 2, lid 4 komt te luiden:

  • g.

    De commissie noch de portefeuillehouder zijn bevoegd ten aanzien van bezwaarschriften die zijn ingediend tegen besluiten op grond van een wettelijk voorschrift inzake belastingen of de Wet waardering onroerende zaken , besluiten inzake de rechtspositie van medewerkers in dienst van de gemeente, besluiten inzake sociale zekerheid en besluiten inzake de Jeugdwet.

Artikel II

Dit besluit kan worden aangehaald als Verordening tot wijziging van de Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Dordrecht (tweede wijziging).

Artikel III

Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop dit besluit bekend wordt gemaakt.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 19 januari 2016.

De griffier, A.E.T. Wepster

De voorzitter, A.A.M. Brok

Toelichting

Toelichting op de wijziging van de verordening behandeling bezwaarschriften Dordrecht, tweede wijziging

De Jeugdwet wordt regionaal uitgevoerd door de Serviceorganisatie van de Dienst Gezondheid en Jeugd (DG & J). Voor het behandelen van bezwaarschriften op besluiten die gebaseerd zijn op de Jeugdwet heeft het college zeer onlangs een zogenaamde adviescommissie ingesteld en een regeling hiervoor vastgesteld. Ook de andere deelnemers van de DG & J hebben eenzelfde besluit genomen voor diezelfde adviescommissie. Op deze manier kan deze ene (regionale) adviescommissie voor alle deelnemende gemeenten van de DG & J de bezwaarschriften behandelen op besluiten die gebaseerd zijn op de Jeugdwet.

Om het werkingsgebied van de Dordtse bezwarencommissie en dat van deze regionale bezwarencommissie van elkaar te scheiden, dient in de Verordening behandeling bezwaarschriften gemeente Dordrecht de bevoegdheid van de algemene bezwarencommissie te worden ingeperkt. Dit wordt met deze tweede wijziging bewerkstelligd door aan het einde van artikel 2, lid 4, sub g de woorden' en besluiten inzake de Jeugdwet' toe te voegen.

Naar boven