Bodemkwaliteitskaart gemeente Haarlemmermeer 2016

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer maken bekend dat zij op 21 juni 2016 de Bodemkwaliteitskaart Gemeente Haarlemmermeer, Beleidskader voor grondverzet, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, juni 2016 (inclusief bodemfunctiekaart), hebben vastgesteld.

De kwaliteit van de Haarlemmermeerse (land) bodem is vastgelegd in de bodemkwaliteitskaart en de functie van de bodem op de bodemfunctiekaart. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van het Besluit bodemkwaliteit is het noodzakelijk om het huidige gebruik van de bodem weer te geven op een bodemfunctiekaart. Tevens is het bij graafwerkzaamheden wettelijk verplicht om de kwaliteit te kennen van de grond die wordt ontgraven en/of toegepast. Door het vaststellen van een bodemkwaliteitskaart kan grond die vrijkomt binnen de gemeente eenvoudiger op duurzame wijze hergebruiken.

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer zijn het bevoegd gezag voor toepassingen van grond en bagger op de droge (land)bodem. De bodemkwaliteitskaart gaat dan ook alleen over de landbodem in Haarlemmermeer.

De huidige bodemfunctiekaart en bodemkwaliteitskaart zijn in 2011 vastgesteld met een looptijd van vijf jaar. Vanwege het verstrijken van de looptijd hebben wij een geactualiseerde bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart vastgesteld. De geactualiseerde kaarten hebben een looptijd van vijf jaar.

Inwerkingtreding en inzageDe Bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart zijn in werking getreden op 21 juni 2016 en zijn gedurende zes weken na publicatiedatum (4 juli 2016) in te zien bij het Informatiecentrum van het raadhuis, Raadhuisplein 1 in Hoofddorp.

BeroepHet vaststellen van de bodemkwaliteitskaart en bodemfunctieklassenkaart kan beschouwd worden als een besluit van algemene strekking en een algemeen verbindend voorschrift. Dit betekent dat dit besluit niet vatbaar is voor bezwaar en/of beroep.

Naar boven