Legesverordening 2016 - Eerste wijziging

 

Artikel 1  

De gemeenteraad van Hollands Kroon

Gelezen het voorstel van het college van 24 mei 2016

Besluit:

de volgende wijziging (eerste wijziging) van de Legesverordening 2016  vast te stellen

Artikel I

Hoofdstuk 5.2 van titel 2 van de bij de Legesverordening 2016 behorende tarieventabel komt te luiden:

5.2

Teruggaaf als gevolg van intrekking verleende omgevingsvergunning voor bouw-, aanleg- of sloopactiviteiten,

 

5.2.1

Als de gemeente een verleende omgevingsvergunning voor een project dat geheel of gedeeltelijk bestaat uit bouw‐, aanleg‐ of sloopactiviteiten als bedoeld in de onderdelen 3.1, 3.2, 3.6 en 3.7, intrekt op aanvraag van de vergunninghouder, bestaat aanspraak op teruggaaf van een deel van de leges, mits deze aanvraag is ingediend binnen 12 maanden na verlening van de vergunning en van de vergunning geen gebruik is gemaakt. De teruggaaf bedraagt van de op grond van die onderdelen voor de betreffende activiteit verschuldigde leges.

25,00%

5.2.2

Als de gemeente een verleende omgevingsvergunning voor een project dat geheel of gedeeltelijk bestaat uit bouw‐, aanleg‐ of sloopactiviteiten als bedoeld in de onderdelen 3.1, 3.2, 3.6 en 3.7, intrekt op aanvraag van de vergunninghouder, bestaat aanspraak op teruggaaf van een deel van de leges, mits deze aanvraag is ingediend binnen 12 maanden na verlening van de vergunning, de vergunning noodzakelijk was voor het verkrijgen van een subsidie op het gebied van duurzaamheid en van de vergunning geen gebruik is gemaakt. De teruggaaf bedraagt van de op grond van die onderdelen voor de betreffende activiteit verschuldigde leges.

40,00%

 

Artikel II

 Het recht zoals dat gold voor 1 juli 2016, blijft van toepassing op de belastbare feiten die zich voor 1 juli 2016 hebben voorgedaan.

 

Artikel III

Deze verordening treedt in werking met ingang van de in het tweede lid genoemde datum.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 16 juni 2016.

 

De raad voornoemd,

Griffier Voorzitter

ier de regelingtekst in]

 

Naar boven