Wijzigingsbesluit Beleidsregels voor de toepassing van een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo, gemeente Zoetermeer

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer;

 

gelet op het bepaalde in artikel 3:42, lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht,

 

besluit vast te stellen

Het Wijzigingsbesluit Beleidsregels voor de toepassing van een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo

Artikel I:  

De Beleidsregels voor de toepassing van een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo worden als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    Bladzijde 4: Na punt 2, sub F wordt ingevoegd sub G, luidende:

     

    G. Integrale afweging

    Indien de aanvraag niet voldoet aan het bepaalde onder A tot en met F, maar wel valt onder in artikel 4 van Bijlage II van het Bor, wordt de aanvraag integraal beoordeeld en wordt deze ter advisering voorgelegd aan de Afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

 

  • B.

    De tekst van de toelichting op de Beleidsregels artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo, zoals deze is opgenomen onder 'Werkwijze toepassen beleid', onder punt 2 wordt als volgt gewijzigd:

 

Oude tekst

Nieuwe en vervangende tekst

  • 2.

    Beoordeling of de aanvraag valt onder de beleidsregels voor de toepassing van een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo De aanvraag wordt getoetst aan de beleidsregels. Hierbij wordt eerst beoordeeld of de aanvraag valt onder de beleidsregels. Hierbij kunnen zich de volgende situaties voordoen:

    • 1.

      Voor de meeste kruimelgevallen zoals die in artikel 4 van Bijlage II van het Bor zijn opgesomd, is in de beleidsregels bepaald onder welke omstandigheden medewerking kan worden verleend. Enkele kruimelgevallen zijn wel in het Bor geregeld maar niet in de beleidsregels. Dit is bijvoorbeeld de regeling inzake recreatiewoningen ex artikel 4 lid 10 Bijlage II Bor. Kruimelgevallen die wel in het Bor zijn geregeld maar niet in de beleidsregels nader zijn omschreven worden integraal beoordeeld.

    • 2.

      Er zijn aanvragen die wel onder artikel 4 Bijlage II Bor passen maar niet in de beleidsregels geregeld zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een uitbreiding van een woning in twee lagen met kap. De uitbreiding is onder artikel 4 van Bijlage II Bor mogelijk. In de beleidsregels is wel een aan- of uitbouw van een woning geregeld maar niet een totale uitbreiding van een woning met twee lagen met kap. Hierdoor valt de aanvraag niet onder de beleidsregels. Kruimelgevallen die wel in het Bor zijn geregeld en die niet onder de beleidsregels vallen, worden integraal beoordeeld. 

    • 3.

      Valt een aanvraag onder de beleidsregels dan wordt de aanvraag hieraan getoetst. Is de aanvraag in overeenstemming met het beleid dan kan de omgevingsvergunning worden verleend. Is een aanvraag in strijd met het beleid dan wordt de aanvraag geweigerd. Kruimelgevallen die wel in het Bor zijn geregeld en die onder de beleidsregels vallen, worden verleend of geweigerd. 

  • 2.

    Beoordeling of de aanvraag valt onder de beleidsregels voor de toepassing van een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo De aanvraag wordt getoetst aan de beleidsregels. Hierbij wordt eerst beoordeeld of de aanvraag valt onder de beleidsregels. Hierbij kunnen zich de volgende situaties voordoen:

    • 1.

      Voor de meeste kruimelgevallen zoals die in artikel 4 van Bijlage II van het Bor zijn opgesomd, is in de beleidsregels bepaald onder welke omstandigheden medewerking kan worden verleend. Enkele kruimelgevallen zijn wel in het Bor geregeld maar niet in de beleidsregels. Kruimelgevallen die wel in het Bor zijn geregeld maar niet in de beleidsregels nader zijn omschreven worden integraal beoordeeld.

    • 2.

      Vervallen. 

    • 3.

      Vervallen.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking een dag na de bekendmaking van het besluit.

Artikel III  

Dit wijzigingsbesluit wordt aangehaald als: "Wijzigingsbesluit Beleidsregels voor de toepassing van een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo".

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 21 juni 2016.

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

H.M.M. Koek,

Secretaris

Ch.B. Aptroot,

Burgemeester

Naar boven