Beleidsplan Toezicht en Handhaving 2016-2018 gemeente Twenterand juni 2016

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand maakt bekend dat zij in haar vergadering van 6 juni 2016 het Beleidsplan Toezicht en Handhaving 2016-2018 als beleidsregel hebben vastgesteld. De beleidsregel treft u als bijlage bij deze bekendmaking aan.

Het beleidsplan heeft sterke relaties met andere gemeentelijke beleidsvelden, bijvoorbeeld het Alcohol- en Horecasanctiebeleid, de Handhavingstrategie, het Genotsmiddelenbeleid, de Detailhandelstructuurvisie, en de Welstandsnota.

Zorgplicht

De gemeente heeft als bevoegd gezag voor uiteenlopende wet- en regelgeving de zorgplicht bestuursrechtelijk te handhaven. Rechtszekerheid, transparantie en efficiëntie zijn daarin belangrijke elementen. Vanwege het feit dat gelijktijdig niet op alles kan worden toegezien en bestuursrechtelijk kan worden opgetreden is het noodzakelijk beleid te voeren en op basis daarvan prioriteiten te stellen. Dit beleidsplan bevat het toezicht- en handhavingsbeleid in relatie tot de fysieke leefomgeving.

Verantwoordelijkheden

Het beleidsplan Toezicht & Handhaving 2015-2018 ‘Afgestemd & Samen’ is gebaseerd op afstemming en op samenwerking. Het bevat ruimte voor zelfverantwoordelijkheid van bedrijven, instellingen en inwoners. De gemeente kan immers niet overal verantwoordelijk voor worden gehouden. Het beperken van risico’s is een verantwoordelijkheid van een ieder. Het plan toont dat gewerkt en geprioriteerd wordt op basis van risicoanalyses. Daar waar de risico’s op de leefomgeving groot zijn bij niet naleving van de regels ligt de prioriteit voor toezichtaandacht hoog.

Inwerkingtreding en inzage

De beleidsregel treedt in werking op de dag nadat deze is bekend gemaakt. De beleidsregel is in te zien via het digitale gemeenteblad dat te vinden is op www.overheid.nl en op de website van de gemeente Twenterand.

Geen bezwaar en beroep

Tegen deze beleidsregel staan geen bezwaar- en beroepsmogelijkheden open op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

Vriezenveen, 6 juni 2016

Naar boven