Gemeente Heerlen - bekendmaking voorontwerp bestemmingsplan buitengebied

Bekendmaking voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat met ingang van 9 juni 2016 gedurende een termijn van zes weken, het voorontwerp van het bestemmingsplan "Buitengebied" met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP050700W000001-0201 voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan Buitengebied is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie.

Het plangebied van het buitengebied wordt bepaald door de contouren van de vigerende bestemmingsplannen die hoofdzakelijk stedelijke gebieden omvatten. De 'rest' ruimte behoort tot het buitengebied. Het grootste deel van gronden zijn onbebouwde natuur en agrarische gebieden met natuur en/of landschappelijke waarden die niet in gebruik zijn ten behoeve van akkerbouw en veeteelt. Verspreid over een aantal deelgebieden van het plangebied bevinden zich enkele bebouwingsconcentraties en enkele solitair gelegen woningen. Daarnaast komen er een beperkt aantal kleinschalige functies voor.

Het bestemmingsplan "Buitengebied" omvat twee deelgebieden die beide grenzen aan de gemeentegrens van de gemeente Heerlen. Deze twee deelgebieden (deelgebied Oost en deelgebied West) vormen samen het plangebied voor bestemmingsplan "Buitengebied".

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 9 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. In afwijking hiervan is de Publiekshal op 24 december geopend tot 17.00u en op 31 december tot 14.00u.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl Het bestemmingsplan plan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk, dan wel mondeling, een inspraakreactie omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Heerlen.

Het plan wordt tevens ter advisering toegezonden aan de provincie Limburg, het Waterschap Roer en Overmaas en de betrokken rijksdiensten.

Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Heerlen, ter attentie van de afdeling REO, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van bestemmingsplan "Buitengebied".

Indien u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om een mondelinge inspraakreactie in te dienen, kunt u contact opnemen met de heer M. Linders (tel.nr. 14045) voor het maken van een afspraak.

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M. Linders van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

Heerlen, 9 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Heerlen

 

Naar boven