Wijziging Regeling adviesraad sociaal domein

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

 

gelet op artikel 21 van de Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, artikel 11 van de Verordening Jeugdhulp 2015 en artikel 32 van de Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Sociale Dienst Werkplein Hart van West-Brabant;

 

BESLUITEN

 

vast te stellen de wijziging van deRegeling adviesraad sociaal domein.

Artikel I Wijziging regeling

De Regeling adviesraad sociaal domein wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 2 komt te luiden:

Artikel 2 Taken

1. De adviesraad heeft tot taak het college gevraagd en ongevraagd te adviseren over voorstellen tot gemeentelijke regelgeving, beleid, plannen en de uitvoering daarvan op het terrein van het sociaal domein, te weten de Wet maatschappelijke ondersteuning (2015), de Jeugdwet (2015) en de Participatieweg (2015). Voor de Participatiewet geldt een beperking in de adviesrol voor zover die de uitvoering van beleid door het Werkplein Hart van West-Brabant treft. Deze adviesrol is belegd bij de regionale cliëntenraad van het Werkplein Hart van West-Brabant.

2. De adviesraad onderhoudt actief contact met een netwerk van (ervarings)deskundigen zoals belangenbehartigers, cliëntenorganisaties en inwoners van Roosendaal (het zogenaamde “Netwerk van Expertise”) en wordt op deze manier van relevante informatie voorzien. Dit betreft ten minste de Jongerenraad JONG Roosendaal, de Stichting Seniorenraad Roosendaal, het Roosendaals Gehandicapten Platform en Clientenraad SoZa Roosendaal.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op de derde dag na bekendmaking in het Gemeenteblad.

Aldus besloten door burgemeester en wethouders van Roosendaal op 31mei 2016,

de secretaris, de burgemeester,

Naar boven