Mededeling verleende omgevingsvergunning Emmastraat 50 (KRO)

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben op 28 januari 2016 bekend gemaakt dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van een woongebouw met 85 woningen en een ondergrondse parkeergarage op de locatie Emmastraat 50 (KRO) te Hilversum.

Tegen dit besluit is beroep (zaaknummers: UTR16/1337/1314/1315/1383/1693 WABOA) ingesteld. De beroepen zijn behandeld in de zitting, d.d. 25 mei 2016, bij de Rechtbank Midden-Nederland. Bij de behandeling van de beroepen heeft de rechtbank de Algemene wet bestuursrecht (Awb) gevolgd en daarbij kwam naar voren dat de mededeling, zoals bedoeld in artikel 3:44 Awb onvolledig was. In de mededeling is niet aangegeven waar en wanneer de stukken behorende bij de verleende omgevingsvergunning ter inzage hebben gelegen. Middels deze mededeling wordt deze omissie gecorrigeerd.

Aanvraag en plan

23 december 2014 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Stebru Transformatie B.V. De aanvraag ziet op het bouwen van een woongebouw met 85 appartementen en een parkeergarage, het gedeeltelijk slopen en veranderen van een rijksmonument, het verbouwen en wijzigen van het gebruik van een bestaand gebouwdeel, het vellen van bomen en het aanleggen van een uitrit. De aanvraag en het ontwerpbesluit hebben van 1 oktober 2015 tot 13 november 2015 ter inzage gelegen. Gedurende bovengenoemd tijdvak zijn 6 zienswijzen ingediend op het ontwerpbesluit bij het college. Het verleende besluit wijkt af van het ontwerpbesluit ten aanzien van de parkeerbalans, ontwerp ondergrondse parkeergarage en bomenrapportage.

Beroep dienen

De verleende omgevingsvergunning Emmastraat 50 (KRO vergunning nummer 231023) en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 3 juni 2016 tot en met donderdag 14 juli 2016 opnieuw (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Tegen het besluit kan van 3 juni tot en met 14 juli 2016 beroep worden ingesteld bij de rechtbank Midden-Nederland, sector bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA te Utrecht als u voldoet aan één van de navolgende voorwaarden:

  • -

    U bent belanghebbende en u heeft tijdig een zienswijze naar voren gebracht over het ontwerpbesluit;

  • -

    U bent belanghebbende en u toont aan dat u redelijkerwijze geen zienswijze heeft kunnen indienen;

  • -

    U bent belanghebbende, u heeft geen zienswijze ingediend maar uw beroepschrift heeft betrekking op punten van het besluit die afwijken van het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste uw naam en adres, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van uw beroep bevatten. Het beroepschrift moet schriftelijk ingediend worden. De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u de rechter ook vragen om een voorlopige voorziening. Een verzoek moet worden opgestuurd naar de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland (afd. voorlopige voorzieningen), postbus 16005, 3500 DA Utrecht).

Hilversum, 2 juni 2016

Naar boven