Vaststelling Verordening winkeltijden Wageningen 2016

Op 23 mei 2016 heeft de raad de gewijzigde “Verordening winkeltijden Wageningen 2016” vastgesteld. De raad wil de belemmeringen wegnemen die gelden voor winkels op zon- en feestdagen. Dit zodat het mogelijk is om op zon- en feestdagen dezelfde openingstijden te hanteren als op werkdagen. Daartoe zijn de volgende artikelen uit de Verordening gewijzigd:

 

Artikel 5 – Vrijstelling zondagen

Van het verbod, vervat in artikel 2, eerste lid, onder a van de wet, wordt vrijstelling verleend op zondagen tussen 6.00 en 22.00 uur.

 

Artikel 6 – Feestdagenregeling

De verboden vervat in artikel 2, eerste lid, onder b van de wet, gelden niet op feestdagen tussen 6.00 en 22.00 uur.

 

Artikel 11 – In werking treden

Deze gewijzigde verordening treedt in werking op 25 mei 2016.

 

Inzage

De verordening wordt met deze elektronische publicatie bekendgemaakt en tevens ter inzage gelegd.

 

Referendum aanvragen

Een referendabel besluit houdt op basis van de Referendumverordening in dat als u het niet eens bent met dit besluit van de gemeenteraad u als kiesgerechtigde inwoner van Wageningen binnen drie weken na deze bekendmaking met een geldig legitimatiebewijs een verzoek kunt indienen om hierover een referendum te houden. Het kan zijn dat naar aanleiding van het resultaat van het referendum de raad het besluit uiteindelijk intrekt. Verdere informatie over de referendumprocedure kunt u op de vinden op www.wageningen.nl/Raad_college_en_organisatie/Inspraak/Referendum.

 

Bezwaar referendabiliteit

Indien u van mening bent dat de gemeenteraad onterecht heeft besloten over de referendabiliteit van het bovengenoemde raadsbesluit kunt u hiertegen binnen zes weken na deze bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad, Postbus 1, 6700 AA Wageningen of via http://www.wageningen.nl/Digitale_balie/Producten_diensten/B/Bezwaarschrift_indienen

 

Inwerkingtreding

Het gaat hierbij om een referendabel besluit waarbij de spoedprocedure wordt gevolgd. Datum inwerkingtreding is 25 mei 2016.

 

Wageningen, 25 mei 2016,

Burgemeester en wethouders gemeente Wageningen

namens

de raad

Naar boven