WT-4 Alcohol- en Horecasanctiebeleid gemeente Twenterand mei 2016

 

De burgemeester van Twenterand maakt bekend dat hij op 10 mei 2015 de beleidsregel ‘WT-4 Alcohol- en Horecasanctiebeleid gemeente Twenterand’ heeft vastgesteld. De beleidsregel treft u als bijlage bij deze bekendmaking aan.

Het Alcohol- en Horecasanctiebeleid Twenterand beschrijft de aanpak van overtredingen bij alcoholverstrekkers. De beleidsregel, zoals vastgesteld op 6 mei 2014, mist de aansluiting bij de landelijke een Handhavingstrategie (LHS). Dit was reden om de beleidsregel aan te passen. Door de aangepaste beleidsregel vast te stellen kan de afstemming en uniformiteit worden gecontinueerd.

Overeenkomsten en verschillen

Ten opzichte van de bestaande beleidsregel kent de nieuwe beleidsregel ondergeschikte wijzigingen. De volgende overeenkomsten en verschillen zijn te noemen:

Overeenkomsten:

  • Dezelfde doelstellingen.

  • Binnen de WT-4 gemeenten (Wierden, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Twenterand) blijft zoveel mogelijk uniformiteit bestaan.

  • Dezelfde vervolgacties na constatering van overtreding’

Verschillen:

•Sluit nu aan bij de LHS.

Voorkeurssanctie

In de beleidsregel zijn in relatie tot de Gemeentewet, de Drank- en Horecawet en de Algemene wet bestuursrecht de sanctiemaatregelen beschreven voor de meest voorkomende overtredingen op grond van of in relatie met de Drank- en Horecawet. Het betreft hier voorkeurssancties die in het algemeen direct kunnen worden toegepast. In de bijlage bij de beleidsregel is een sanctietabel opgenomen. De tabel bevat een opsomming van eventuele overtredingen en een sanctiemiddel.

Inwerkingtreding en inzage

De beleidsregel treedt in werking op vrijdag 27 mei 2016. De beleidsregel is te zien via het digitale gemeenteblad dat te vinden is op www.overheid.nl en op de website van de gemeente Twenterand.

Geen bezwaar en beroep

Tegen deze beleidsregel staan geen bezwaar- en beroepsmogelijkheden open op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

Vriezenveen, 10 mei 2016.

Naar boven