Openbare inschrijving voor bouwkavel1.1.5.4 in Warande

De gemeente Lelystad biedt aan bouwers en projectontwikkelaars één kavel aan langs de Poelkruidstraat in het stadsdeel Warande. In totaal kunnen op de kavel m aximaal 12 woningen (woningtyp e conform aangegeven bestemmingsplan ) worden gebouwd. Bijzonderheid: erfafscheidingen geconditioneerd, conform het beeldregieplan Warande. Iedere geïnteresseerde kan middels een inschrijfbiljet met schetsplan alleen op de hele kavel een inschrijving doen (let op: niet voor een deel van de kavel). Het schets plan dat partijen indienen wordt via de aanvraag schetsplan methode (via ruimtelijke dienstverlening) getoetst op het bestemmingsplan en beeldregieplan. Verkoop geschiedt bij openbare inschrijving en gebeurt volgens een vaststaand proces van loting uit de hoge hoed door de notaris.

 

S tadsdeel Warande

Het stadsdeel Warande verbindt letterlijk - door de ligging - de stad aan de natuur. De wijk wordt een groen en waterrijk gebied. Het basislandschap wordt gevormd door lanen en vaarten en door parkbossen en plassen. Hiermee is Warande geen uitbreiding van de stad, maar een woonlandschap dat de stad aan de natuur verbindt. In het Structuurplan 2015 is aangegeven dat de focus voor Warande tot en met 2023 ligt op Deelgebied 1. Dit gebied bevat een plancapaciteit van 1500 woningen en wordt in drie fases ontwikkeld: te weten deelplan 1, deelplan 2 en deelplan 3. Deelplan 1 is prioritair gebied en zal als eerst worden uitgegeven.

Kavel 1.1.5.4

Binnen Warande hanteren wij de spelregel om niet meer dan 3 initiatieven voor woningbouw tegelijk van hetzelfde type woning in dezelfde prijsklasse in de verkoop te hebben en dus een reservering voor aan te gaan. Momenteel is er weer ruimte en is deze kavel binnen Warande beschikbaar om middels openbare inschrijving op de markt aan te bieden. Deze kavel is opgenomen in de factsheet Warande die als bijlage is toegevoegd. De oppervlakte van de kavel bedraagt 1.339 m2 (maatvoering 63,74 x 21 meter). Door de gemeente Lelystad is de verkoopprijs (exclusief omzetbelasting) voor de kavel vastgesteld op:

€ 289.224,00. De vaste grondprijs betreft € 216,00 per m2 (prijspeil 2016).

Openbare inschrijving

Wegens grote belangstelling is een vorm van selectie noodzakelijk om tot een integere keuze te komen. Daarbij is het uitgangspunt om een vorm van schaarste te blijven creëren. Schaarste onderverdeeld in type locatie, type woning en prijscategorie. Met name het type woning (zoals een patiowoning, rijwoning of vrijstaande woning) is daarbij een belangrijke factor.

Indienen van inschrijfbiljet met schetsplan

Het inschrijfbiljet met schetsplan voor de hele kavel dient uiterlijk binnen twee weken na publicatiedatum, uiterlijk op 25 mei 2016, ingediend te zijn door toezending aan:

Gemeente Lelystad, Concernstaf Ontwikkeling, Postbus 91, 8200 AB Lelystad of per e-mail aan gemeente@lelystad.nl onder de vermelding op de envelop of in de onderwerpregel: vertrouwelijk. Inschrijfbiljetten die worden ontvangen ná 25 mei 2016 worden niet betrokken in deze verkoop bij openbare inschrijving. Alleen de schetsplannen die voldoen aan het bestemmingsplan en het beeldregieplan gaan in de hoge hoed bij de notaris.

Verder e informatie

Naast het document procedure en voorwaarden zijn de volgende documenten van toepassing: inschrijfbiljet, tekening DWG met matenplan van Warande kavel 1.1.5.4, Woonomgevingsplan kavel 1.1.5.4, Factsheet Warande, Model reserverings- en koopovereenkomst, schetsplan, welstand en beeldregieplan, bestemmingsplan, parkeernorm en brochure bouwvolume voor opleidingen in Flevoland. Deze documenten kunt u inzien op de website van de gemeente www.lelystad.nl/warande.

Naar boven