Uitreiking Koninklijke onderscheiding

Op dinsdag 26 april 2016 reikt de burgemeester van Leek, dhr. B.C. Hoekstra, een Koninklijke onderscheiding uit ter gelegenheid van Koningsdag 2016. De onderscheiding wordt uitgereikt aan:

de heer K. (Klaas) Oenema (62) uit Zevenhuizen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, om 10.15 uur in kantine VV Zevenhuizen, Oudestreek 8 I, 9354 AG Zevenhuizen

De heer Oenema is vanaf 1990 kantinebeheerder bij Voetbalvereniging Zevenhuizen. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop en de financiën, onderhandelt met de leveranciers, verricht barwerkzaamheden en schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is hij sinds 1990 scheidsrechter en grensrechter. Vanaf 2010 is de heer Oenema voor de vereniging consul en EHBO'er. Hij keurt de velden voor de wedstrijden. Sinds 2013 verzorgt hij ook de schoonmaak van de kleedkamers.

Sinds 1990 is heer Oenema ook actief betrokken bij diverse evenementen in Zevenhuizen. Hij is o.a. medeorganisator van het Vijverspektakel, Fiets'm d'r in, diverse voetbaltoernooien en de ATB-toertocht. Hij is daarbij verantwoordelijk voor de horeca-aangelegenheden, helpt bij het op- en afbouwen en fungeert als verkeersregelaar en EHBO'er.

Naar boven