Wijziging Uitvoeringsregeling salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Buitenruimte en Sport van 12 april 2016 met kenmerk: 1882045;

 

gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet;

besluit vast te stellen:

 

Wijziging Uitvoeringsregeling salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016

Artikel I

De Uitvoeringsregeling salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 wordt als volgt gewijzigd.

 

Artikel 4 van Bijlage A wordt als volgt gewijzigd.

  • a.

    In het derde lid komt in de eerste volzin de zinsnede ‘en gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid’ te vervallen en vervalt de tweede volzin;

  • b.

    Na het vierde lid wordt een vijfde lid ingevoegd, dat luidt:

    • 5.

      In afwijking van het vorige lid geldt in geval van arbeidsongeschiktheid als gevolg van ziekte dat doorbetaling van de inconveniëntentoelage plaatsvindt met toepassing van artikel 52 van het Ambtenarenreglement.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de dagtekening van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2016.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 12 april 2016.

De secretaris,

Ph.F.M. Raets

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Artikelsgewijze toelichting

Sinds 1 januari 2016 is de inconveniëntentoelage een salaristoelage als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel g, van het Ambtenarenreglement (AR). Dit betekent dat in geval van ziekte de algemene regel over doorbetaling van salaris en salaristoelagen van artikel 52 van het Ambtenarenreglement van toepassing is. Er is geen behoefte meer aan een specifieke regeling ten aanzien van de vergoeding van inconveniënten in geval van ziekte.

 

Op de in het derde en vierde lid van artikel 4 van Bijlage A bij de Uitvoeringsregeling salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 opgenomen regels moest dus een uitzondering worden gemaakt voor gevallen waarin sprake is van ziekte, omdat daarop sinds 1 januari 2016 artikel 52 AR onverkort van toepassing is.

Dit gemeenteblad 2016, nummer 48, is uitgegeven op 15 april 2016 en ligt op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Stadswinkel Centrum, Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven