Wijzigingsbesluit beleidsregels gemeentelijke werk- en Inkomensvoorzieningen Zaanstad 2015, (bijzondere bijstand voor reiskosten en eigen bijdrage kinderopvang voor vergunninghouders in een inburgeringstraject)

 

Het college van de gemeente Zaanstad,

BESLUIT

vast te stellen “Wijzigingsbesluit beleidsregels gemeentelijke werk- en Inkomensvoorzieningen Zaanstad 2015, (bijzondere bijstand voor reiskosten en eigen bijdrage kinderopvang voor vergunninghouders in een inburgeringstraject)”.

Artikel I

De beleidsregels gemeentelijke werk- en inkomensvoorzieningen Zaanstad 2015, gepubliceerd in Gemeenteblad nr.: 84037, d.d. 18 december 2014, worden als volgt gewijzigd:

A

Na art. 3.5.2 Richtbedragen duurzame gebruiksgoederen wordt een nieuw artikel toegevoegd dat gaat luiden:

Artikel 3.5.3 Bijzondere bijstand voor reiskosten en eigen bijdrage kinderopvang vergunninghouders in een inburgeringstraject

  • 1.

    Op aanvraag wordt bijzondere bijstand verstrekt voor de reiskosten en voor de kosten eigen bijdrage kinderopvang voor elke dag dat de vergunninghouder deelneemt aan het inburgeringstraject.

  • 2.

    De hoogte van de te verstrekken bijzondere bijstand voor reiskosten wordt gebaseerd op de daadwerkelijk gemaakte kosten met het openbaar vervoer.

  • 3.

    De hoogte van de vergoeding eigen bijdrage kinderopvang wordt bepaald door het verschil tussen de daadwerkelijk gemaakte kosten en de ontvangen kinderopvangtoeslag. Daarbij worden de kosten gebaseerd op het wettelijke uurtarief voor kinderopvang.

Artikel II Publicatie en inwerkingtreding

Na publicatie in het gemeenteblad treedt dit wijzigingsbesluit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 in werking en wordt opgenomen in de “Beleidsregels gemeentelijke werk- en inkomensvoorzieningen Zaanstad 2015”.

Artikel III Citeertitel

Dit wijzigingsbesluit wordt aangehaald als: Wijzigingsbesluit beleidsregels gemeentelijke werk- en inkomensvoorzieningen Zaanstad 2015, (bijzondere bijstand voor reiskosten en eigen bijdrage kinderopvang voor vergunninghouders in een inburgeringstraject).

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van Zaanstad op 15 maart 2016.

mr G.H. Faber, burgemeester

Ir. J.C. van Ginkel, gemeentesecretaris

Naar boven