Bekendmaking bestemmingsplan Het Oudere Dorp - Brinklaan 15ab

Informatie:

Voor informatie kunt u op werkdagen, telefonisch of door middel van een baliebezoek op het gemeentehuis, contact opnemen met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving op telefoonnummer 035 207 0884.

Openingstijden: maandag zonder afspraak tussen 8.30 – 13.00 uur, op afspraak via gooisemeren.nl dinsdag t/m donderdag tussen 08.30 – 17.00 uur en vrijdag tussen 8.30 – 13.00 uur.

 

Bekendmaking bestemmingsplan Het Oudere Dorp – Brinklaan 15ab

 

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken, ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 23 maart 2016 het bestemmingsplan “Oudere Dorp – Brinklaan 15ab” met identificatienummer NL.IMRO.1942.BP2015B004005-va01 alsmede de daarop betrekking hebbende stukken ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met, met ingang van donderdag 31 maart 2016 voor een periode van zes weken, (tot en met woensdag 11 mei 2016) voor een ieder ter inzage.

 

Ter plaatse van het plangebied vigeert het volgende bestemmingsplan:

-bestemmingsplan ‘Het Oudere Dorp 2010

Omschrijving

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van 2 geschakelde grondgebonden woningen op het gemeentelijk parkeerterrein (gedeeltelijk) aan de Brinklaan te Bussum.

De beoogde ontwikkeling past niet binnen het vigerend bestemmingsplan ‘Oudere Dorp’. Als nieuw kader waarbinnen deze herontwikkeling valt, is op 24 mei 2012 een Nota van Uitgangspunten Brinklaan Noord door de raad vastgesteld. Om de 2 geschakelde grondgebonden woningen mogelijk te maken, moet de huidige bestemming bedrijven (V) gewijzigd worden in de bestemming Wonen (W) en Verkeersdoeleinden (V).

T er inzage

Binnen de genoemde termijn (31 maart t/m 11 mei 2016) is het vastgestelde bestemmingsplan Het Oudere Dorp – Brinklaan 15ab beschikbaar gesteld op www.bestuur.gooisemeren.nl onder bestemmingsplannen, Oudere Dorp – Brinklaan 15ab.

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit Wet geluidhinder worden ingezien bij de Centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 Bussum, geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Indienen beroep

Binnen de gestelde termijn van zes weken (31 maart t/m 11 mei 2016) kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na die waarop de beroepstermijn verstreken is. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mw. A. Soede via 035- 207 0000. Zij is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag.

 

Gemeente Gooise Meren, 30 maart 2016

Naar boven