Ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Amersfoortseweg 287-291 Uddel

Van 10 maart 2016 tot en met 20 april 2016 liggen het ontwerp van het bestemmingsplan Amersfoortseweg 287-291 Uddel met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1133-ont1 en het concept-beeldkwaliteitsplan Amersfoortseweg 287-291 Uddel ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft de functieverandering naar wonen van de agrarische bedrijfslocatie aan de Amersfoortseweg 287-291. Met het bestemmingsplan kunnen drie nieuwe woningen worden gerealiseerd ter vervanging van de agrarische bedrijfsopstallen. Daarnaast krijgen de drie bestaande voormalige bedrijfswoningen een reguliere woonbestemming in overeenstemming met het feitelijke gebruik. De gemeenteraad is niet van plan een exploitatieplan vast te stellen. Het concept-beeldkwaliteitsplan heeft dezelfde begrenzing. In dit beeldkwaliteitsplan zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen, waaraan wij aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen zullen toetsen.

Tijdens de periode waarin het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Amersfoortseweg 287-291 Uddel'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met de heer M. Voortman, tel. (055) 580 2369.

  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD).

    Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Tijdens de periode waarin het concept-beeldkwaliteitsplan ter inzage ligt kan iedereen er een reactie op geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw reactie naar de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van reactie op beeldkwaliteitsplan Amersfoortseweg 287-291 Uddel'. De brief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met mevrouw P. Kuijlaars, telefoonnummer (055) 580 2383.

Het digitale bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan zijn te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

Het ontwerp-bestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitsplan liggen ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Beide plannen kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 9 maart 2016

Naar boven