Ontwerp bestemmingsplan Centrum Susteren 2016

In 2013 heeft de raad een bestemmingsplan voor het centrum van Susteren vastgesteld. Later is dit bestemmingsplan met een kleine wijziging op 24-9-2015 opnieuw vastgesteld naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Raad van State, dit plan is inmiddels onherroepelijk.

Momenteel is een nieuw bestemmingsplan voor hetzelfde plangebied in voorbereiding: bestemmingsplan Centrum Susteren 2016.

 

De doelstelling blijft het verbeteren van de kwaliteit van het winkelhart, gelijk aan de vorige plannen.

De ruimtelijke uitgangspunten voor het gebied zijn op onderdelen gewijzigd door voortschrijdend inzicht en het bereiken van overeenstemming met belangrijke eigenaren binnen het gebied. De in het vigerende plan opgenomen wijzigingsbevoegdheden worden deels als directe bestemming opgenomen in het nieuwe plan. De ruimtelijk hoofdstructuur blijft daarbij overeind.

Het vaststellen van een exploitatieplan kan achterweg blijven, omdat overeenstemming (anterieure overeenkomst) met de eigenaar/ontwikkelaar is bereikt.

 

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het vigerende plan betreffen:

  • uitbreiding en situering van de supermarkt aan het Willibrordusplein en de Plus-supermarkt;

  • de verbinding van het Willibrordusplein met de parkeerplaats op het binnenterrein wordt rechtstreeks bestemd;

  • de voormalige ABN-AMRO-bank wordt gesloopt, de gronden als parkeerplaats bij het openbaar gebied getrokken;

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt m.i.v. 26 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Daarnaast kunnen de plannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) worden ingezien.

 

Gedurende deze termijn bestaat de mogelijkheid voor een ieder om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “ontwerpbestemmingsplan Centrum Susteren 2016”.

De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met de afdeling Ontwikkeling (0475-478478).

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Echt-Susteren, 25 februari 2016

Naar boven