Besluit tot wijziging van Bijlage IV Lokaal Maatwerk van de Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Pijnacker-Nootdorp

Het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp;

 

gezien het advies van de afdeling Beleid d.d. 9 februari 2015;

 

gelet op artikel 19, vijfde lid van de Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Pijnacker-Nootdorp;

besluit:

I.

Bijlage IV van de Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Pijnacker-Nootdorp, komt als volgt te luiden:

Bijlage IV LOKAAL MAATWERK

Krachtens artikel 19 van deze verordening benoemen burgemeester en wethouders de volgende categorieën knelpunten voor lokaal maatwerk:

Voornaamste knelpunt in de lokale woningmarkt van gemeente Pijnacker-Nootdorp is de schaarste in het goedkoopste sociale huursegment. De wachttijden voor huurwoningen met een huur onder de aftoppingsgrens zijn relatief hoog ten opzichte van de regio. Gebrek aan aanbod in dit segment leidt tot een uitstroom naar de regio van inwoners die liever in de eigen gemeente waren gebleven. Door middel van lokaal maatwerk brengt gemeente Pijnacker-Nootdorp de kans op een woning in eigen gemeente meer in lijn met de regionale gemiddelden en wordt bevorderd dat deze schaarse woningen vaker vrijkomen.

Voorrang zoals bedoeld in artikel 19, tweede lid, wordt verleend aan:

  • a)

    één of twee persoonshuishoudens uit Pijnacker-Nootdorp, die reageren op woningen van een SVH corporatie in Pijnacker-Nootdorp met een huur onder de eerste aftoppingsgrens, oftewel € 586,68.–.

  • b)

    drie- of meerpersoonshuishoudens uit Pijnacker-Nootdorp, die reageren op woningen van een SVH corporatie in Pijnacker-Nootdorp met een huur onder de tweede aftoppingsgrens, oftewel € 628,76.–.

  • c)

    één of twee persoonshuishoudens uit Pijnacker-Nootdorp, die reageren op woningen van een SVH corporatie in Pijnacker-Nootdorp met een huur boven de eerste aftoppingsgrens, oftewel boven € 586,68.–, en een woning achterlaten die bestemd is voor verhuur met een huurprijs onder € 628,76.–.

  • d)

    drie- of meer persoonshuishoudens uit Pijnacker-Nootdorp, die reageren op woningen van een SVH corporatie in Pijnacker-Nootdorp met een huur boven de tweede aftoppingsgrens, oftewel boven € 628,76.– en een woning achterlaten die bestemd is voor verhuur een huurprijs onder € 628,76.–.

Ten hoogste 25% van het totaal aantal verhuurde woningen met een huurprijs onder de van toepassing zijnde aftoppingsgrenzen, worden met de onder a en b gespecificeerde voorrangsvormen toegewezen.

Ten hoogste 25% van het totaal aantal verhuurde woningen met een huur boven de van toepassing zijnde aftoppingsgrenzen, worden met de onder c en d gespecificeerde voorrangsvormen toegewezen.

Genoemde huurprijzen betreffen prijspeil 2016 en worden jaarlijks geïndexeerd door het Rijk.

II.

Dit besluit treedt in werking op 1 maart 2016 en wordt aangehaald als: Besluit tot wijziging van Bijlage IV Lokaal Maatwerk van de Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Pijnacker-Nootdorp.

 

Vastgesteld in de vergadering van 9 februari 2016

de secretaris,

drs. J.P.R. Woudstra

de burgemeester,

F. Ravestein

Naar boven