Beleidsregel projectsubsidies duurzaamheidsinitiatieven gemeente Oirschot

Beleidsregel projectsubsidies duurzaamheidsinitiatieven gewijzigd vastgesteld.

 

Een ambitie van Oirschot is om in 2030 een kwalitatieve, groene gemeente te zijn. Zowel “fysiek groen” als “groen in termen van duurzaamheid”. De gemeenteraad van Oirschot wil dit extra stimuleren door het inzetten van een budget van € 100.000,00 om duurzame initiatieven uit de samenleving te faciliteren en financieel te ondersteunen als ze voldoen aan de voorwaarden van de subsidieregeling duurzaamheidsinitiatieven.

Op 13 december 2016 hebben burgemeester en wethouders van Oirschot besloten de beleidsregel projectsubsidies van 7 juni 2016 gewijzigd vast te stellen. Deze beleidsregel treedt in werking op 22 december 2016 en vervangt de beleidsregel van 7 juni 2016.

 

De wijziging

De gemeente Oirschot wil initiatieven op gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en energie-efficiency ondersteunen. Bewoners(groepen), maatschappelijke organisaties en verenigingen die wonen en werken in de gemeente Oirschot, kunnen voor het uitvoeren van een duurzaam initiatief een bijdrage vragen van de gemeente. Hiervoor is de subsidieregeling Duurzame initiatieven Oirschot opgesteld.

In de oude beleidsregel waren alle kosten voor aanschaf en installatie voor energiezuinige maatregelen uitgesloten van subsidie. In de nieuwe beleidsregel hebben we opgenomen dat als er sprake is van gebouwen die een bijzondere maatschappelijke functie hebben ook fysieke maatregelen ter bevordering van duurzaamheid in aanmerking komen voor subsidie, dus ook de kosten voor aanschaf en installatie.

 

Meer informatie

De beleidsregel projectsubsidies kunt u vinden op de website van de gemeente Oirschot; www.oirschot.nl, rubriek: bestuur en organisatie - visie en beleid -beleidsstukken – beleidsregel projectsubsidies duurzaamheid 13 dec 2016.

Daarin kunt u zien aan welke voorwaarden voldaan moet worden om voor een projectsubsidie duurzaamheidsinitiatieven in aanmerking te komen.

Naar boven