Parkeren en inrijden op Marken

De gemeenteraad van Waterland heeft recentelijk besloten om de regels en voorwaarden voor het inrijden en parkeren op Marken per 1 januari 2017 aan te passen. Tevens is besloten dat parkeerautomaten blijven, dat er per uur betaald kan worden en dat de dagtoeristenbelasting wordt afgeschaft.

Uitvoering van deze maatregelen is naar verwachting pas in de loop van februari gerealiseerd!

 

Wat betekenen deze wijzigingen voor u:

Parkeren en Inrijden

Per 1 januari a.s. worden de onderborden van het huidige inrijverbod “uitgezonderd ontheffing houders” verandert in de tekst “uitgezonderd bestemmingsverkeer”. Door deze wijziging kunnen uw bezoekers, de bezoekers van de sportverenigingen, het Trefpunt etc. zonder inrijontheffing Marken oprijden. Iedere inwoner en bedrijf op Marken kan 1 bezoekerspas aanvragen. Deze bezoekerspas wordt op adres uitgegeven. Voor bedrijven zijn er maximaal 2 bezoekers passen beschikbaar. De bewoners en bedrijven van Marken kunnen in de eerste drie maanden van 2017 gratis hun huidige ontheffing/vergunning omwisselen voor een nieuwe vergunning die maximaal 5 jaar geldig is.Vaste bezoekers van Marken kunnen een parkeervergunning aanvragen voor het parkeren op het grote parkeerterrein, deze is maximaal 1 jaar geldig. De papieren “dagkaart” is ook nog gewoon te verkrijgen.

Parkeerautomaten

Per 1 januari 2017 wordt er “parkeren per uur” ingevoerd. Het parkeertarief wordt € 3,00 per uur met een maximum van € 9,00 per dag. Voer touringcars is het parkeertarief € 15, per dag. Door deze aanpassingen en de afschaffing van de dagtoeristenbelasting kunnen de parkeerautomaten sneller en eenvoudiger worden bedient en bestaat straks de mogelijkheid om ook volledig digitaal te kunnen betalen met bijvoorbeeld Yellowbrick en Parkmobile.

Overzicht van de legeskosten

De kosten voor een ontheffingen/vergunningen bewoners en bedrijven € 21,40; de eerste drie maanden zijn deze kosteloos om te wisselen.

De kosten voor een bezoekerspas bedragen: € 21,40 (na de eerste 3 maanden).

De kosten voor een parkeervergunning voor regelmatige bezoekers van Marken bedraagt € 30,00.De kosten voor een dagkaart bedragen € 6,00.

Vragen?

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen dan kunt u op onze website een overzicht vinden van de wijzigingen per 1 januari 2017 en de antwoorden op de meeste gestelde vragen. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken op telefoonnummer 0299- 658 585.

Naar boven