Eerste wijziging Nadere regels non-formele taal- en rekeneducatie Rotterdam 2016

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, de Subsidie-verordening Rotterdam 2014 en het Beleidskader 2015–2019 ‘met taal versta je elkaar’;

 

overwegende dat:

  • elk jaar het subsidieplafond met betrekking tot de Nadere regels non-formele taal- en rekeneducatie Rotterdam 2016 dient te worden vastgesteld;

  • ––

    bij de uitvoering in 2016 van de Nadere regels non-formele taal- en rekeneducatie Rotterdam 2016, gebleken is dat enkele kleine aanpassingen van deze nadere regels en van de daarbij behorende toelichting noodzakelijk zijn;

besluit vast te stellen:

 

Eerste wijziging van de Nadere regels non-formele taal- en rekeneducatie Rotterdam 2016

Artikel I

De Nadere regels non-formele taal- en rekeneducatie Rotterdam 2016 worden als volgt gewijzigd.

 

  • A.

     

Aan artikel 7 wordt een vierde lid toegevoegd, luidende:

  • 4.

    Een aanvraag wordt afgewezen indien tussen twee of meerdere van de samenwerkingspartners sprake is van onderlinge bestuurlijke, economische, financiële of organisatorische verwevenheid.

     

  • B.

     

Artikel 10, tweede lid, komt te luiden:

  • 2.

    Voor 2017 is het subsidieplafond vastgesteld op € 1.500.000,–.

Artikel II

De artikelsgewijze toelichting bij de Nadere regels non-formele taal- en rekeneducatie Rotterdam 2016 wordt als volgt gewijzigd.

 

  • A.

     

Onder vernummering van de toelichting bij de artikelen 3 tot en met 15 tot de artikelen 2 tot en met 14, vervalt de toelichting bij artikel 2.

 

  • B.

     

In de eerste alinea van de toelichting bij artikel 6 (nieuw) wordt de zin ‘Samenwerkingsovereenkomsten tussen bedrijfsonderdelen die herleidbaar zijn tot dezelfde juridische entiteit worden niet geaccepteerd bij de aanvraag’, vervangen door:

 

In het Beleidskader 2015–2019 is opgenomen dat de Rotterdamse aanpak van taalachterstanden een multidisciplinaire aanpak is. Taalproblemen komen immers zelden ‘geïsoleerd’ voor. Daarom vereist de uitvoering van het beleid op dit terrein door de betrokken professionals, deskundigheid op het gebied van taal en van specifieke vraagstukken op de relevante leefgebieden van gezondheid, inkomen en integratie. Het is daarom noodzakelijk dat organisaties de krachten bundelen.

 

Het is belangrijk dat de samenwerkende organisaties elk hun eigen specifieke deskundigheid inbrengen. Dit is het beste te borgen door het vereiste te stellen dat de samenwerkende partners niet tot één juridische entiteit mogen behoren, maar zich als zelfstandige entiteit onderscheiden met een specifieke deskundigheid en een eigen profiel. Daarom is het vereiste in lid 4 van artikel 7 van de nadere regels opgenomen dat de samenwerkende organisaties niet onderling verweven mogen zijn op bestuurlijk, economisch, financieel of organisatorisch terrein.

Artikel III Inwerkingtreding

Dit besluit wordt gepubliceerd in het Gemeenteblad en treedt in werking op 1 januari 2017.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 29 november 2016.

De secreatris,

Ph.F.M. Raets

De burgemeester,

B.J. Eerdmans, l.b.

Toelichting

Algemene en artikelsgewijze toelichting

Na de inwerkingtreding op 1 januari 2016 van de Nadere regels non-formele taal- en rekeneducatie Rotterdam 2016 is gebleken dat deze op een paar onderdelen verbetering of aanpassing behoeft. Het gaat om de volgende aanpassingen:

  • vaststellen van het subsidieplafond voor het jaar 2017;

  • het opnemen van het vereiste in de nadere regels dat de samenwerkende partijen aparte juridische entiteiten dienen te zijn die niet onderling verweven mogen zijn;

  • aanpassing van de toelichting bij het nieuwe artikellid over de samenwerkende partijen als zelfstandige juridische entiteiten;

  • het aanpassing van de toelichting vanwege het schrappen van een toelichting bij een artikel dat niet in de nadere regels staat, onder vernummering van de daarop volgende artikelen.

Dit gemeenteblad, 2016, nummer 230, is uitgegeven op 1 december 2016 en ligt op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Stadswinkel Centrum, Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven