HUISHOUDELIJKE HULP TOELAGE

 

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Artikel 1 Begrippen

1. aanbieder: aanbieder die door de door de gemeente is gecontracteerd voor de maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning in natura

2. cliënt: Een persoon die in de gemeente Twenterand woonachtig is en een beschikking huishoudelijke ondersteuning heeft op grond van de Wmo 2015

3. huishoudelijke ondersteuning: de huishoudelijke werkzaamheden die een persoon met de HHT kan afnemen. Hieronder vallen alle mogelijke vormen van huishoudelijke werkzaamheden

4. Wmo 2015: Wet maatschappelijke ondersteuning 2015

 

Artikel 2 Algemeen

1. Op aanvraag kan op grond van deze nadere regeling subsidie worden verleend aan een van de gecontracteerde Zorg in natura aanbieders van de maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning.

2. Het maximale subsidiebedrag wordt door de gemeente gerelateerd aan de aantallen in Twenterand wonende cliënten die reeds zorg afnemen bij de aanbieders.

3. De aanbieder waar een cliënt meldt om de HHT af te nemen, controleert of deze op het moment van maken van deze afspraken in het bezit is van een geldige beschikking voor huishoudelijke ondersteuning op grond van de Wmo 2015.

4. De aanbieder attendeert de cliënt er actief op dat deze niet meer dan 100 uren HHT per jaar mag inkopen.

5. De aanbieder maakt met de cliënt afspraken over de activiteiten. Bij cliënten die vanuit de maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning hulp krijgen bij het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden kan de HHT alleen ingezet worden voor aanvullende dienstverlening.

 

Artikel 3 Hoogte bijdrage en facturatie

1. De aanbieder vraagt de cliënt een bijdrage van € 5,00 per daadwerkelijk ingezet uur huishoudelijke ondersteuning op grond van deze regeling.

2. Het college bevoorschot het resterende bedrag van € 16,47 per daadwerkelijk ingezet uur huishoudelijke ondersteuning op basis van door de aanbieder ingediende facturen.

3. Facturering vindt plaats per 4 weken achteraf op basis van een verzamelfactuur na de laatste dag van de 4 weken waarop de factuur betrekking heeft. Bij de factuur zit een overzicht aan welke cliënt hoeveel uren op grond van deze regeling is geleverd.

 

Artikel 4 Vaststelling subsidie

1. De aanvraag tot vaststelling van de subsidie dient zo spoedig mogelijk, uiterlijk op 1 april van het jaar dat volgt op het betrokken kalenderjaar door de aanbieder ingediend te worden.

2. De aanbieder levert bij de aanvraag tot vaststelling een overzicht aan van het totaal aantal ingezette uren over het jaar waarover subsidie is verleend in de vorm van een optelling van de bij de facturen gevoegde overzichten.

3. Na ontvangst van de verantwoording wordt de subsidie binnen acht weken door het college vastgesteld.

 

Artikel 5 Inwerkingtreding en looptijd

1.Deze regeling kan worden aangehaald als de regeling huishoudelijke hulp toelage.

2. Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2017 onder gelijktijdige intrekking van de vigerende regeling huishoudelijke hulp toelage.

 

Burgemeester en wethouders van Twenterand

Ir. C.L. Visser, burgemeester

H.J. ten Brinke, secretaris

Naar boven