Gemeenteblad van Rotterdam
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Rotterdam | Gemeenteblad 2016, 178003 | Verordeningen |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Rotterdam | Gemeenteblad 2016, 178003 | Verordeningen |
Besluit B/C-evenementenoverzicht 2017
Het college van burgemeester en wethouders,
gelezen het voorstel van de directeur Veiligheid en directeur MO van 6 december 2016; (16MO11028);
gelet op de Gemeentewet en hoofdstuk 2, afdeling 7, van de APV Rotterdam 2012;
Het Rotterdamse evenementenbeleid, zoals vastgelegd in de nota Dieper in de Stad, Verder in de Wereld, gericht is op een karakteristiek en onderscheidend evenementenaanbod dat zoveel mogelijk Rotterdammers bereikt, de identiteit van de stad tot uitdrukking brengt, bezoekers naar de stad trekt en de internationale uitstraling van de stad versterkt. In deze nota zijn tevens de voor Rotterdam karakteristieke prioriteitsthema’s benoemd die worden gehanteerd bij het samenstellen van het evenementenaanbod: Maritieme stad, Architectuurstad, Multiculturele stad, Jonge stad, Internationale Cultuurstad en Internationale Sportstad.
Dit bijdraagt aan een goede spreiding van evenementen en het inzichtelijk maken van de hoeveelheid evenementen, de locaties, beschikbare capaciteit van (hulp)diensten, data en tijdstippen van de evenementen. Een plek op het evenementenoverzicht voor de B- en C- categorie evenementen een voorwaarde is om in aanmerking te kunnen komen voor een evenementenvergunning.
Het B/C-evenementenoverzicht 2017 tot stand is gekomen door nauwe samenwerking tussen Stichting Rotterdam Festivals, directie veiligheid, Politie, Veiligheidsregio (VRR), Verkeersmarinier, Stadsbeheer Openbare Werken, Stadsbeheer Toezicht en Handhaving, Stadsbeheer Schone Stad, SO Stadsecoloog, MO GGD, MO Sport&Cultuur, Gebiedsorganisaties, Havenmeester, RET, NS, DCMR.
Met de organisatoren van City Racing en Everybody in the Street een aanvullend onderzoek te doen naar haalbare alternatieven (waarbij de oeververbindingen en wegen naar de oeverbindingen, Boompjes en effectgebieden op de vlekkenkaart werkzaamheden Maastunnel niet worden gebruikt). De organisator van Everybody in the Street zal nadrukkelijk worden verzocht een kleiner alternatief te onderzoeken. Het college zal uiterlijk 31 maart 2017 besluiten of deze evenementen aan het B/C-evenementenoverzicht kunnen worden toegevoegd.
Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na publicatie in het Gemeenteblad.
Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van de bekendmaking ervan een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.
Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste bevatten:
U wordt verzocht tevens een kopie van dit besluit mee te zenden.
Het bezwaarschrift moet worden gezonden naar:
Het college van burgemeester en wethouders,
t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, Postbus1011, 3000 BA te ROTTERDAM.
Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: (010) 267 6300.
U kunt, indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij: Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM te ROTTERDAM.
Bijlage 1 B/C-evenementenoverzicht 2017
Bijlage 2 ALTIJD BIJZONDERE FESTIVALS IN ROTTERDAM advies Rotterdam Festivals samenstelling B en C evenementen 2017
Rotterdam Festivals adviseert ieder jaar op basis van de aangedragen plannen voor de evenementenkalender van Rotterdam. Rotterdam Festivals is verantwoordelijk voor de inhoudelijke beoordeling van de evenementen op basis van door de college vastgestelde evenementennota ‘Dieper in de stad, Verder in de Wereld’ en criteria en adviseert hier het College van B&W over. De evenementen vormen samen een kalender die zoveel mogelijk Rotterdammers bereikt en bezoekers naar de stad trekt. En met succes: in 2016 zijn we gekozen tot beste evenementstad van Nederland.
Hiervoor selecteren we een festivalaanbod die de eigenheid van Rotterdam benadrukt: de haven, moderne architectuur, sport en -kunstevenementen op een internationaal niveau en een ruim aanbod voor een jong en divers publiek. Dát is Rotterdam, altijd bijzondere festivals.
‘In Rotterdam vertellen evenementen het verhaal van de stad en worden ze verbonden aan de thema’s van de stad: een internationale cultuur- en sportstad, een maritieme stad, jonge en cultureel diverse stad, een moderne architectuurstad. Het belangrijkste doel is om de Rotterdammers zelf bewust van hun stad te laten genieten.’
Citaat juryrapport Nationale Evenementenprijzen
Blijvend hoge aantallen aanvragen
Rotterdam Festivals krijgt aanvragen binnen voor een plaats op de kalender en/of voor een financiële bijdrage. Al enkele jaren zit in beide categorieën een stijgende lijn. Ondanks een kleine daling in het aantal aanvragen en aanmeldingen, blijft het aantal nog steeds onverminderd hoog. Dit maakt het keuzeproces elk jaar weer wat moeilijker, maar de criteria geven ons hiervoor gelukkig goede handvatten.
Stichting Rotterdam Festivals hanteert bij de beoordeling van de plannen van de organisatoren de volgende door het college vastgestelde criteria:
Aansluiting evenementenbeleid: De stad
Evenementen weerspiegelen zoveel mogelijk het karakter van de stad. Het karakter van de stad is samengevat in een zestal prioriteitsthema’s te weten: Rotterdam als maritieme stad, jonge stad, multiculturele stad, moderne architectuurstad, (inter)nationale cultuurstad en (inter)nationale sportstad; de mate van binding met Rotterdam; de economische effecten op lange en korte termijn voor Rotterdam.
Inhoudelijke beoordeling evenement
De kwaliteit van de programmering; de mate waarin het evenement onderscheidend is wat betreft concept, locatie en of programmering ten opzichte van lokaal, nationaal en of internationaal aanbod. Tevens, de mate van vernieuwing en verrassing; de verwachte media aandacht (lokaal, nationaal en of internationaal).
Aansluiting evenementenbeleid: het publiek
Het evenementenbeleid is gericht op een evenwichtige evenementenkalender waarmee een breed publiek wordt bereikt; de Rotterdamse doelgroep in relatie tot het aanbod voor deze doelgroep; de mate waarin een nationaal en/of internationaal publiek wordt bereikt.
Publieksonderzoek staat dan ook centraal in onze collectieve (sectorale) aanpak van publieksontwikkeling. Door middel van onderzoek verzamelen we kennis over gedrag, wensen, behoeften en beleving van het publiek. Op individueel niveau ondersteunen we culturele instellingen en festivalorganisatoren bij het uitvoeren van onderzoek, het analyseren van de resultaten en adviseren wij hen hoe deze te verwerken in volgende plannen. De opgedane kennis delen we vervolgens actief met de sector middels o.a. publicaties, workshops en congressen.
Rotterdam Festivals heeft tot doel een evenwichtige spreiding in tijd, ruimte en thema samen te stellen. Daarbij wordt er naar gestreefd om maximaal twee grootschalige evenementen per weekend plaatsvinden. Zo blijft het leuk voor bewoners van de stad, krijgen de parken voldoende tijd om te herstellen en krijgen alle evenementen de ruimte die zij verdienen.
Net als voorgaande jaren is Koningsdag hierop de grote uitzondering. Op 27 april staan niet minder dan 9 evenementen gepland, verspreid over de hele stad. De (gemeentelijke) diensten adviseren dan ook om niet meer evenementen op Koningsdag toe te laten. Koningsdag is niet de enige uitzondering. Gezien het grote aantal evenementen dat juni en juli 2017 gepland staat, komt het ook in deze maanden vaker voor dat verschillende grootschalige evenementen tegelijkertijd plaatsvinden.
Wij zijn niet in staat om alle initiatieven te ondersteunen, zelfs niet alle goede plannen. We stellen, binnen de ruimtelijke en financiële mogelijkheden die er zijn, een kalender samen die evenwichtig is, goed gespreid over doelgroepen, tijd en ruimte. Een kalender die de thema’s van de stad optimaal tot haar recht laten komen en aantrekkelijk is voor zowel de inwoners van Rotterdam als voor haar bezoekers.
Wij vinden het belangrijk te vermelden dat onze keuzes niets afdoen aan de waardering die we hebben voor de originaliteit en inzet die uit de ingediende plannen blijkt en daarmee ook voor de grote hoeveelheid gedreven plannenmakers in de stad.
Op 1 september verstreek de deadline voor het indienen van plannen voor de evenementenkalender 2017. Evenementen die eind juli, augustus of in september plaatsvonden, kregen de mogelijkheid om hun aanvraag voor een financiële bijdrage uiterlijk 15 september in te dienen. Onder de voorwaarde dat zij zich voor 1 september aan zouden melden voor de evenementenkalender.
Na ontvangst zijn allen plannen gecontroleerd op volledigheid. Bij 46 aanmeldingen bleek de aanvraag niet compleet te zijn. De initiatiefnemers hiervan hebben hiervan bericht ontvangen, met daarbij per aanvraag welke stukken ontbraken en het verzoek om uiterlijk 6 september hun aanvraag compleet te maken. En de mededeling, dat mochten zij hier geen gehoor aan geven, dat de aanvraag zoals ingediend voor 1 september in behandeling genomen zou worden. Het merendeel van de 46 aanvragers heeft hier gehoor aan gegeven.
Directie Veiligheid heeft vervolgens, op basis van de ingediende plannen en de gemeentelijke risicoscan, de evenementen ingedeeld in een vergunningencategorie: A, B of C. Op basis van deze indeling is een totaallijst B&C evenementen samengesteld. Deze is gedeeld met de (gemeentelijke) diensten ter voorbereiding op een eerste bespreking op 28 september.
De (gemeentelijke) diensten hebben tevens alle bijbehorende plannen ontvangen, zodat zij op basis van deze info hun adviezen konden baseren. Hierbij is nadrukkelijk bij de diensten aangegeven dat Rotterdam Festivals alleen toetst op het inhoudelijke evenementenbeleid en dat het niet binnen de opdracht van Rotterdam Festivals past om een maximum aantal evenementen te hanteren. Een maximum aantal evenementen zal moeten blijken uit de adviezen van de diensten.
De plannen zijn gelezen, aan de hand van de criteria beoordeeld en per thema in de selectiecommissie van Rotterdam Festivals besproken. Dit heeft geleid tot een advieskalender voor de diensten met daarop adviezen van Rotterdam Festivals variërend van -, +/-, +, ++ en een enkele +++. Deze kalender is op 19 oktober voor een tweede keer met de diensten besproken. Hierbij waren ook vertegenwoordigers van de gebiedsorganisaties aanwezig.
Uitgangspunt voor Rotterdam Festivals hierbij is dat de Rotterdamse iconen (zie onder) en plannen die door de gemeente Rotterdam opgenomen zijn in het Cultuurplan 2017-2020, in ieder geval een positief advies voor de evenementenkalender krijgen. Met Rotterdam Topsport worden de evenementen op het gebied van (top)sport afgestemd.
Op basis van de uitkomsten van de dienstenoverleggen en de besprekingen in de selectiecommissie van Rotterdam Festivals, zijn eerste knelpunten boven water gekomen. Daar waar de adviezen van de diensten hier ruimte voor boden en waar praktisch mogelijk zijn deze knelpunten opgelost, bijvoorbeeld door een andere datum of locatie te adviseren.
Voor drie evenementen geldt dat, na adviezen van de diensten, er een andere locatie wordt geadviseerd: 1992 is 4 You, Expedition en Reggae Rotterdam. De evenementen 1992 is 4 You en Expedition krijgen beiden een negatief advies van Stadsbeheer Openbare Ruimte en de DCMR op hun gewenste locatie Het Park (bij de Euromast), omdat beide evenementen vanwege hun impact en omvang niet binnen het vastgestelde locatieprofiel passen. Daarbij zijn voor de DCMR de korte afstand tot het Erasmus MC en het feit dat het programma van beide evenementen uit elektronische muziek met zware bassen van doorslaggevend belang.
Voor Reggae Rotterdam geldt dat zij een positief advies van Stadsbeheer Openbare Ruimte voor de locatie Het Park (bij de Euromast) krijgen, onder de voorwaarde dat zij niet de aangevraagde velden voor het Koetshuis gebruiken, maar de Kievitsweide. Daarbij is de grootte van de Kievitsweide maatgevend voor de mogelijkheden en moet de ambities binnen het plan wellicht aangepast worden. Op deze manier past het evenement binnen de randvoorwaarden van het locatieprofiel van Het Park (bij de Euromast). Aanvullend krijgt het evenement een inhoudelijk positief advies vanwege het belang van een binnenstadslocatie voor het festival binnen het Rotterdam Unlimited cluster, waardoor het festival aantrekkelijker wordt voor internationale bezoekers van deze periode. Het negatieve advies van de DCMR geldt ook voor het reggae festival, maar is minder zwaar vanwege de aard van de muziek.
Het Bevrijdingsfestival heeft aangegeven gebruik te willen maken van het gehele Het Park (bij de Euromast). Dit krijgt, mede gezien de samenloop met Oranjebitter dat een week eerder plaatsvindt op de Kievitsweide, op basis van de huidige gegevens een negatief advies van verschillende diensten. Rotterdam Festivals gaat graag met de organisatie van het Bevrijdingsfestival het gesprek aan om te onderzoeken hoe de ambities van het Bevrijdingsfestival Zuid Holland wel gerealiseerd kunnen worden.
Voor het evenement Modular Festival wordt een alternatieve datum geadviseerd. Hetzelfde geldt voor de Zomerkermis Ahoy, al is hiervoor nog geen alternatieve datum voor ogen.
Verschillende partijen hebben zich gemeld met plannen die vanwege de duur van het evenement of vanwege de ambities in bezoekersaantallen binnen de categorisering van een B-evenement zouden vallen. Binnen de huidige mogelijkheden blijkt er op dit moment onvoldoende ruimte te zijn op de kalender met B/C evenementen. Bijvoorbeeld omdat de te verwachten impact van het evenement te groot zal zijn op de omgeving, omdat data en locaties niet beschikbaar of ongeschikt zijn, omdat plannen onvoldoende realistisch zijn. Omdat deze initiatieven in potentie van inhoudelijk of wat betreft doelgroep van toegevoegde waarde voor het evenementenaanbod kunnen zijn, wordt voor deze plannen door Rotterdam Festivals en de diensten geadviseerd de ambities van de plannen aan te passen, zodat hun plan voldoet aan de voorwaarden die gelden voor een A-evenement. Op deze manier kunnen deze evenementen toch plaatsvinden in 2017.
Dit betreft de volgende evenementen:
Voor de aangevraagde evenementen in de Onderzeebootloods geldt dat er door de diensten geadviseerd is om een pilot te doen met twee evenementen die zowel binnen de exploitatie van de Onderzeebootloods willen plaatsvinden, maar ook een buitenpodium op het terrein om de Onderzeebootloods willen plaatsen. Tevens wordt geadviseerd om deze pilots te verdelen over twee verschillende organisatoren. Dit betekent dat de organisator B2S voor een van de twee aangevraagde evenementen de mogelijkheid krijgt om buiten naast de Onderzeebootloods een podium te plaatsen. Voor de andere aangevraagde datum wordt geadviseerd het plan aan te passen, zodat het binnen de exploitatievergunningen van de Onderzeebootloods past.
Voor andere initiatieven geldt dat evenementen bij het optellen van de verschillende adviezen van de diensten, de conclusie is dat zij vanwege positieve of negatieve adviezen van de diensten wel of geen plek op de voorgestelde evenementenkalender hebben gekregen. Voor een overzicht van deze evenementen verwijzen we naar de bijlage ‘Overzicht van B en C evenementen 2017’ en de bijlage ‘niet-geplaatste B en C evenementen’. Daarnaast heeft Rotterdam Festivals de publieksuitgave ‘vooruitblik evenementenagenda 2017’ met een toelichting op het verwachte programma voor het college ter kennis bijgevoegd. Deze uitgave bevat een link naar het totale verwachte evenementenprogramma. Naast de door het college vast te stellen overzicht B en C evenementen ondersteunt Rotterdam vele kleinschaliger evenementen die bijdragen aan de doelstellingen van het evenementenbeleid.
Aanvullend adviestraject Everybody in the Street en City Racing
Voor twee plannen hebben specifieke dienstenoverleggen plaatsgevonden: Everybody in the Street en City Racing.
Het initiatief om met Everybody in the Street op grootschalige wijze een viering van elektronische muziek in het centrum van de stad te organiseren en op deze manier het oude icoon de Fast Forward Danceparade nieuw leven in te blazen is goede toevoeging op de evenementenkalender, waarbij een grote en interessante doelgroep kan worden bereikt.
Uit ervaringen in het verleden is bekend dat ook City Racing een specifieke en interessante doelgroep bedient die met andere evenementen minder wordt bereikt. Het publiek waardeerde eerdere edities zeer goed, gemiddeld met een 8. En heeft het evenement een goed nationaal mediabereik.
Beide evenementen voldoen naar beoordeling Rotterdam Festivals daarmee aan de inhoudelijke criteria van het evenementenbeleid
Verder heeft het College voor City Racing uitgesproken om het evenement voor de duur van de Collegeperiode t/m 2018, onder een aantal voorwaarden, zoals een meerjarenplan, financieel te willen blijven ondersteunen. City Racing heeft in 2015 en 2016 niet plaatsgevonden vanwege het ontbreken van een hoofdsponsor. Het door het college gevraagde meerjarenplan is tot op heden niet ingediend waardoor Rotterdam Festivals niet kan beoordelen of City Racing aan de eisen van het College voor een financiële bijdrage kan voldoen.
De veiligheidsdiensten hebben beide evenementen separaat besproken met Directie Veiligheid en Rotterdam Festivals. De gevolgen van de werkzaamheden aan de Maastunnel en het ontbreken van haalbare alternatieve locaties maken dat de politie, VRR, Verkeersmarinier, RET en Stadsbeheer Openbare Werken komen tot een negatief advies om zowel Everybody in the Street, als City Racing een plek te geven op het B/C-evenementenoverzicht 2017. Ondanks de positieve inhoudelijke beoordeling van Rotterdam Festivals, zijn beide evenementen, vanwege de praktische onhaalbaarheid en optelsom van negatieve adviezen van de diensten, niet geplaatst op het voorliggende B/C overzicht.
Samenloop NN Marathon Rotterdam en Motel Mozaïque
Het is de afgelopen jaren regelmatig voorgekomen dat de Marathon Rotterdam en Motel Mozaïque in het zelfde weekend vielen. Dit is vanuit het oogpunt van inhoud en spreiding onwenselijk, maar dit werd praktisch opgelost. Sinds 2016 maken beide evenementen aanspraak op het gebruik van het Schouwburgplein, met een bijbehorend knelpunt.
Hiervoor is in samenspraak met beide organisatoren een oplossing gevonden: Motel Mozaïque vindt de vanaf 2018 voor de periode van het Cultuurplan 2017-2020 plaats in week 16. De Marathon Rotterdam heeft de keuze voor de overige weekenden in april. Hierdoor is het Schouwburgplein voor beide evenementen beschikbaar als locatie. Mocht deze situatie verstoord worden doordat een van de weekenden het Paasweekend is, dan wordt er minimaal één jaar vooraf gezamenlijk een passende oplossing gevonden. Waarbij het belang de Marathon Rotterdam als iconisch evenement prevaleert.
Thema’s van het Rotterdamse evenementenbeleid
Het hart van de jaarkalender wordt gevormd door de iconische evenementen. Deze weerspiegelen de thema’s van de stad, nemen een sterke internationale positie in én zijn opvallend zichtbaar in de binnenstad. Ze positioneren Rotterdam als een aantrekkelijke, kosmopolitische stad. Rondom de iconen proberen we sterke evenementenperiodes te creëren met aanvullende, bijpassende evenementen. Daarnaast is er het hele jaar door ruimte voor (middel)grote festivals en kleinschalig programma. Zo ontstaat er een mooie mix waar elke Rotterdammer en bezoeker iets van zijn gading in kan terugvinden. We willen benadrukken dat het hier niet alleen om B/C evenementen gaat, maar dat het hier het gehele aanbod van evenementen in Rotterdam betreft.
Iconische evenementen in 2017.
In vinden in de volgende, door RF, Rotterdam Partners en Rotterdam Topsport voorgestelde iconische evenementen plaats.
Een extra feestelijke tint krijgt het maritieme weekend in 2017. De Wereldhavendagen bestaan 40 jaar. Het evenement is van plan flink uit te pakken in het eerste weekend van september. Sfeervol wordt het ook op andere plekken in de stad. Naast het in het B en C overzicht opgenomen evenement De Nacht van de Kaap kunnen we kunnen we een uitgebreider programma verwachten van het International Shanty Festival Rotterdam en de activiteiten van het Maritiem Museum.
Culturele diversiteit zit in het DNA van Rotterdam. Die diversiteit vieren we al jaren met het Zomercarnaval, onderdeel van het meerdaagse evenement Rotterdam Unlimited. We zien een groeiend aantal plannen voor festivals rondom de periode van Rotterdam Unlimited. We verwachten een reggae-festival en de derde editie van Crazy Sexy Cool in het Zuiderpark het eerste weekend van augustus. Ook door het jaar heen vieren we diversiteit met de Rotterdamse festivals, zoals met Djemaa el Fna. Buiten het B&C overzicht vinden ook het Arab Film Festival en de tweede editie van Sodade, met Kaapverdische muziek in de Doelen plaats.
Net als het Metropolis Festival en Motel Mozaique maakt het onderdeel uit van het cultuurplan van de gemeente zodat financiering ook de komende jaren gegarandeerd is. Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland trekt jaarlijks een specifiek jong publiek en wil de komende jaren met het thema ‘vrijheid vieren’ het programma uitbreiden. Baroeg Open Air ontwikkelt zich ook nog steeds positief, met ieder jaar weer meer bezoekers. Nieuws onder de horizon is er zeker ook! We hopen dat de MTV Music Week en de MTV European Music Awards spin-off brengt en naast diverse andere muziekinitiatieven ook het REC Festival voor de tweede keer in het Central District zal plaatsvinden.
De afgelopen jaren hebben we een goede en gezonder basis gelegd voor een steady en divers dance-aanbod in de stad. Hier bouwen we graag op voort. De danceorganisatoren geven we graag een compliment voor de kwaliteit van hun uitgewerkte plannen. We zien hierdoor duidelijke verschillen in de programma- en publieksprofielen van de festivals. Het inzicht dat we kregen uit de resultaten van diverse publieksonderzoeken, zorgt ervoor dat we ook binnen de dance een evenwichtig festivalprogramma kunnen maken. Gezien de goede resultaten van de verschillende festivals en de hoge kwaliteit van de plannen stelt Rotterdam Festivals voor in ieder geval het aanbod van 2016 te handhaven.
Een aanvulling daarbij is het Modular Festival. Dit festival werd in 2015 al inhoudelijk positief beoordeeld, maar leek praktisch niet haalbaar. De organisator heeft het tegendeel bewezen in Schiedam en krijgt een daarom nu een positief advies voor een plek op de kalender in Rotterdam.
Andere concepten die door Rotterdam Festivals inhoudelijk positief beoordeeld zijn, zijn het Viefestival en het CrazySexyCool Halloweenfestival. Het Viefestival is een viering van het 10-jarig jubileum van Club Vie, dat dit jubileum graag met een buiteneditie luister bij wil zetten. Het Halloweenfeest van CrazySexyCool is al enkele jaren een uitverkocht concept in de Maassilo. Met een buiteneditie kan de potentie die dit concept in zich heeft nog beter worden benut. Een ander positief punt is de datum in de luwte van het evenementenseizoen.
Het zelfde geldt voor het CircusX The Festival. Dit concept vindt plaats in een evenementenluwe periode en richt zich met name op een jong publiek rondom Hoek van Holland en Rozenburg. Op deze manier worden ook de dancefestivals beter door het jaar heen verspreid.
Deze drie evenementen krijgen echter een negatief advies van verschillende (gemeentelijke) diensten. Na de optelsom van deze adviezen is de conclusie dat CrazySexyCool Halloween Festival een positief advies voor de evenementenkalender krijgt. Voor Club Vie en CircusX The Festival komt de optelsom van adviezen op een negatief advies voor de evenementenkalender.
Het zelfde geldt voor het Below Zero Festival, dat zwaarwegend negatief advies krijgt omdat het evenement niet binnen het vastgestelde locatieprofiel past, impact op de locatie en omgeving te groot is en vanwege de te verwachten schade, waarvan het effect door het jaar heen op de locatie en de te organiseren evenementen te groot zal zijn.
Nieuw zijn ook de verschillende danceconcepten in en om de Onderzeebootloods. De evenementen die volledig binnen plaatsvinden vallen binnen de exploitatievergunning van de Onderzeebootloods. De evenementen die binnen en buiten plaatsvinden, krijgen een positief advies; stevige Rotterdamse concepten, met een specifieke doelgroep op een stevige stoere Rotterdamse locatie: de Onderzeebootloods.
Grootste te verwachten publiekstrekker in 2017 is The Flying Dutch. Hiernaast ook een aantal dancefestivals die goed passen bij het specifiek Rotterdamse karakter: Rotterdamse Rave, Triangle en het Toffler Festival.
Rotterdam krijgt internationaal veel erkenning als moderne architectuurstad. Architectuur, stedenbouw en de manier waarop die het leven van bewoners en bezoekers van de stad beïnvloeden, is terecht één van de centrale thema’s in ons evenementenbeleid. In 2016 zijn we begonnen met het gezamenlijk presenteren van het architectuuraanbod in de maand juni onder de noemer Rotterdam Architectuur Maand. Deze pilot is zo positief ontvangen bij publiek en pers dat we samen met AIR, Rotterdam Partners en vele organisatoren, waaronder de makers van de Rotterdamse Dakendagen, ZigzagCity en Parfum de Boem Boem zullen werken aan en investeren in een jaarlijkse editie. Ook het Architectuur Film Festival Rotterdam zal in 2017 plaatsvinden. Van deze evenementen vallen alleen de Rotterdamse Dakendagen binnen de categorie B/C evenementen. Vanwege het grote inhoudelijke belang dat wij aan het thema Architectuurstad hechten, is het vermelden hiervan van belang.
We zijn trots op de drie iconische festivals op internationaal cultureel gebied: International Film Festival Rotterdam, Art Rotterdam Week en het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival festivals met een internationale toppositie en daarmee behorend tot de belangrijkste evenementen van de stad. Geen van deze evenementen valt binnen de categorie B/C. Maar alle drie de evenementen zijn te belangrijk voor het evenementenbeleid om deze hier niet te noemen. Onze doelstelling is om deze evenementen in de hele stad te laten leven en ook programma en zichtbaarheid te creëren voor de Rotterdammers zelf. Zo bruist de stad tijdens North Sea Round Town en kent de Art Rotterdam Week meer dan 50 randprogramma’s binnen en buiten.
In januari beleven we de Flamenco Biënnale, in het voorjaar tonen Operadagen Rotterdam en de internationale klassieke muziek conferentie Classical: NEXT en Rotterdam Circusstad hoe Rotterdam binnen de kunsten steeds vernieuwend weet te zijn. In september ondersteunen we Rotterdam Uitdagen, het Gergiev Festival in de Doelen.
Rotterdam positioneert zichzelf internationaal als City of Sports. Sportevenementen stemmen we af met de verantwoordelijke stichting Rotterdam Topsport. Voor 2017 staan naast de belangrijke terugkerende sportevenementen als NN Marathon Rotterdam, het CHIO Rotterdam en het ABN AMRO World Tennis Tournament eenmalige highlights als het WK Triathlon en ISU World Shorttrack Speed Skating Championships op de kalender.
Twee nieuwe evenementen zijn grote stadionconcerten van Broederliefde in het Kasteel en Jandino Asporaat in de Kuip. Beiden zijn opgegroeid in de buurt van de stadions waar de concerten gehouden worden en voor zowel Broederliefde als Asporaat is het een grote wens om een keer op te kunnen treden in hun favoriete stadion.
Dit gemeenteblad, 2016, 225, is uitgegeven op 8 december 2016 en ligt op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Stadswinkel Centrum, Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie)
(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-178003.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.