Sittard-Geleen, Ontwerp uitwerkingsplan“Grevenbicht en Trierveld”

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat het ontwerp uitwerkingsplan “Grevenbicht en Trierveld” (het gml-bestand NL.IMRO.1883. BPWTriervGrevenbi-ON01) ter inzage ligt.

Het plandeel Trierveld wordt aan de zuidzijde begrensd door de woonkern Schipperskerk, aan de westzijde door de Ruitersdijk, aan de noordzijde door de gemeentegrens met Echt-Susteren en aan de oostzijde door het Julianakanaal.

Het plandeel Grevenbicht wordt aan de noordzijde begrensd door de Veerweg, aan de oostzijde deels door de Dijk. Aan de zuid- en westzijde vormt de Maas de begrenzing.

In dit uitwerkingsplan worden de planologische kaders voor de ontgronding van een groter deel van Trierveld mogelijk gemaakt. Deze ontgronding is gekoppeld aan een stroomgeulverbreding van de Maas op de locatie Grevenbicht. Hierdoor komt de eerder geprojecteerde nevengeul te vervallen.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 5 december 2016 tot en met 15 januari 2017 voor iedereen ter inzage bij de Stadswinkel, Markt 1 te Geleen.

De Stadswinkel is uitsluitend op afspraak geopend van maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

Zienswijze

Binnen de termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling (bij voorkeur schriftelijk) zijn zienswijze naar voren brengen.

U kunt uw schriftelijke zienswijzen richten aan

het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen,

Postbus 18,

6130 AA Sittard.

Uw mondelinge zienswijzen kunt u aangeven bij het team Gebiedsontwikkeling. Maak hiervoor een afspraak met dhr. R. Driessen via het algemeen telefoonnummer van de gemeente 14 046. U mondelinge zienswijze leggen wij vast in een verslag.

Wet- en regelgeving

Bekendmaking gebeurt volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Naar boven