Wijziging Nadere regels Subsidie Peuteropvang en Voor- en vroegschoolse Educatie gemeente Alkmaar 2016

Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar

 

besluit

 

vast te stellen de volgende nadere regels:

 

Nadere regels tot wijziging van de Nadere regels Subsidie Peuteropvang en Voor- en vroegschoolse Educatie gemeente Alkmaar 2016

 

Artikel I Wijziging nadere regels

De nadere regels Subsidie Peuteropvang en Voor- en vroegschoolse Educatie gemeente Alkmaar 2016 worden als volgt gewijzigd:

 

Artikel 5.1 komt te luiden:

De aanvrager kan voor peuteropvang van reguliere peuters van niet-toeslagouders subsidie ontvangen op basis van door het college jaarlijks vastgestelde maximale uurprijs. Voor peuters van toeslagouders kan subsidie worden aangevraagd voor het verschil tussen de door het college jaarlijks vastgestelde maximale uurprijs en de maximale uurprijs kinderopvangtoeslag.

 

Artikel 5.7 komt te luiden:

Voor de vaststelling van de subsidie wordt uitgegaan van de uurprijs van de organisatie met een maximum tot de door het college jaarlijks vastgestelde maximale uurprijs. De van toepassing zijnde ouderbijdragen worden hierop in mindering gebracht

 

Artikel 6.c komt te luiden.

De VVE toelage, uitgesplitst in een vast bedrag per doelgroeppeuter en een vast bedrag per peutergroep. 

 

Artikel 6 Ad b komt te luiden

Voor de opvang van doelgroeppeuters gedurende het derde en vierde VVE-dagdeel ontvangt de aanvrager subsidie tot een maximum van 7 uur per week. De subsidie per uur is gelijk aan de kostprijs van de organisatie tot de door het college jaarlijks vastgestelde maximale uurprijs. Ouders betalen over deze uren geen ouderbijdrage.

 

Artikel 7.4 komt te luiden

De uurprijs waarover subsidie wordt berekend is gelijk aan of minder dan de door het college jaarlijks vastgestelde maximale uurprijs.

 

Artikel 7.6 komt te luiden

De VVE toelage voor minimaal 10 uur per week bestaat uit een vast bedrag per doelgroeppeuter en een vast bedrag per peuteropvanggroep, de hoogte wordt jaarlijks door het college bepaald.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze Nadere regels treden in werking op 1 januari 2017

 

Alkmaar, 11 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van Alkmaar,

P.M. Bruinooge,

burgemeester

W. van Twuijver,

secretaris

Naar boven