Wijziging Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van de gemeente Krimpenerwaard 2016

De raad van de gemeente Krimpenerwaard,

Gelezen het voorstel van het presidium,

Besluit:

In te stemmen met het op onderdelen tekstueel aanpassen van artikel 23 en 35 van het ‘Reglement van orde van de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van de gemeente Krimpenerwaard 2016 om deze de juridisch juiste grondslag te geven.

Deze artikelen 23 en 35 als volgt gewijzigd vast te stellen:

Artikel 23. Volgorde stemming over amendementen en moties

  • 1.

    Als een amendement op een aanhangig voorstel is ingediend, wordt eerst over dat amendement gestemd en vervolgens over het voorstel zoals het dan luidt in zijn geheel.

  • 2.

    Als een subamendement is ingediend, wordt eerst over het subamendement gestemd en vervolgens over het amendement waarop dat betrekking heeft.

  • 3.

    Als meerdere amendementen of subamendementen op een aanhangig voorstel zijn ingediend, wordt, onverminderd het eerste en tweede lid, eerst over het meest verstrekkende amendement of subamendement gestemd.

  • 4.

    Als aangaande een aanhangig voorstel een motie is ingediend, wordt eerst over de motie gestemd en vervolgens over het voorstel.

  • 5.

    Als aangaande een aanhangig voorstel zowel een amendement als een motie is ingediend, wordt eerst over het amendement gestemd, vervolgens over de motie en tot slot over het voorstel.

  • 6.

    De raad kan besluiten van deze volgorde af te wijken.

Artikel 35. Initiatiefvoorstel

  • 1.

    Raadsleden dienen initiatiefvoorstellen schriftelijk in bij de voorzitter

  • 2.

    Het college kan binnen vier weken nadat hij in kennis is gesteld van een voorstel schriftelijk wensen en bedenkingen met betrekking tot het voorstel ter kennis van de raad brengen.

  • 3.

    Een voorstel wordt nadat het college schriftelijk wensen of bedenkingen ter kennis van de raad heeft gebracht of kenbaar heeft gemaakt hiertoe niet te zullen overgaan, dan wel nadat de in het tweede lid gestelde termijn is verlopen, op de agenda van de eerstvolgende raadsvergadering geplaatst, tenzij de schriftelijke oproep hiervoor reeds verzonden is. In dat geval wordt het voorstel op de agenda van de daaropvolgende raadsvergadering geplaatst.

  • 4.

    Een (concept) initiatiefvoorstel wordt inhoudelijk eerst in de raadscommissie besproken alvorens tot besluitvorming wordt overgegaan

Datum inwerkingtreding besluit

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de gemeenteraad van de Krimpenerwaard d.d. 1 november 2016.

de griffier, drs. K.E. Driehuijs.

de voorzitter, mr. R.S. Cazemier

Naar boven