Nota Kleine Reclamemasten

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond maakt hierbij bekend dat zij op 1 november 2016 de nieuwe Nota Kleine Reclamemasten hebben vastgesteld. Deze nota is een geactualiseerde versie van de nota uit 2008.

Deze beleidsregel vormt het afwegingskader bij aanvragen/ verzoeken voor het oprichten van kleine reclamemasten. Drie locaties zijn aangewezen waar een kleine reclamemast kan worden opgericht, maar sinds de vaststelling van de nota zijn er vanuit de markt geen concrete initiatieven voor twee locaties ondernomen. Ook de voorwaarde in de nota 2008 dat reclamevoering alleen is toegestaan ten behoeve van de herkenbaarheid van lokale bedrijven, die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen waarbij de kleine reclamemast wordt geplaatst, vormt een belemmering.

In de geactualiseerde nota zijn twee van de drie locaties gewijzigd. Het gebied van de Huis- en Tuinboulevard en het gebied Industrieterrein Broekhin Noord, aan de Burghoffweg, worden vervangen door de locatie Sint Wirosingel/ A73-Zuid, op de Huis- en Tuinboulevard, en de locatie Mijnheerkensweg, nabij de kruising met Schipperswal. Ook de voorwaarde ten aanzien van het bevorderen van de herkenbaarheid van lokale bedrijven is geschrapt. Deze is niet meer wenselijk en om leegstand van reclamevakken te voorkomen, kunnen nu reclame-uitingen met een regionale en (inter)nationale uitstraling worden gevoerd.

De nota is als bijlage toegevoegd.

Naar boven