Wijziging Afstemmingsverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz 2015 gemeente Geldermalsen

De raad van de gemeente Geldermalsen;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 nummer 008,

besluit:

Vast te stellen de volgende Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz 2015.

Artikel I Wijziging Verordening

 

De Afstemmingsverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz 2015 wordt als volgt gewijzigd.

A. Artikel 5 komt te luiden als volgt:

Artikel 5. Ingangsdatum en tijdvak van een verlaging

  • 1.

    Een verlaging wordt toegepast op de uitkering of bijzondere bijstand die is verleend met toepassing van artikel 12 van de Participatiewet over de kalendermaand volgend op de maand waarin het besluit tot het opleggen van de verlaging aan een belanghebbende is bekendgemaakt. Daarbij wordt uitgegaan van de op dat tijdstip voor die belanghebbende geldende bijstandsnorm.

  • 2.

    Een verlaging kan met terugwerkende kracht worden toegepast op de uitkering over de periode waarop de gedraging betrekking heeft gehad of over de periode waarin de gedraging heeft plaatsgevonden als een verlaging overeenkomstig het eerste lid niet mogelijk is omdat de uitkering is beëindigd of ingetrokken.

  • 3.

    In afwijking van het eerste lid, kan de maatregel met terugwerkende kracht worden opgelegd voor zover de uitkering nog niet is uitbetaald.

  • 4.

    Als een verlaging niet of niet geheel ten uitvoer kan worden gelegd als gevolg van de beëindiging of intrekking van de uitkering, wordt de verlaging of dat deel van de verlaging dat nog niet is uitgevoerd, alsnog opgelegd als belanghebbende binnen de termijn, bedoelt in artikel 4, eerste lid, onderdeel b en/of c van deze verordening, opnieuw een uitkering ontvangt.

B. Artikel 10 komt te luiden als volgt:

Artikel 10. Duur verlaging bij schending geüniformeerde arbeidsverplichtingen

Als een belanghebbende een verplichting als bedoeld in artikel 18, vierde lid, van de Participatiewet niet of onvoldoende nakomt, bedraagt de verlaging 100 procent van de bijstandsnorm gedurende één maand.

Artikel II Inwerkingtreding

 

Deze Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz 2015 treedt in werking per 1 januari 2016.

Aldus besloten in de openbare vergaderingvan 15 december 2015, nummer 10A,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven