Gemeente Heerlen – bekendmaking beschikking hogere grenswaarden wegverkeer Wet geluidhinder, Valkenburgerweg 141 te Heerlen

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben ingestemd met een verzoek om hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder vast te stellen vanwege het wegverkeerslawaai voor een woning aan de Valkenburgerweg, alhier, (Valkenburgerweg 141). Het plan is gelegen binnen het ontwerp-bestemmingsplan "Valkenburgerweg 141 " te Heerlen. Deze beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van de eerder ter inzage gelegen ontwerpbeschikking.

Het verzoek trekt ertoe om voor een woning aan de Valkenburgerweg, alhier, waar vanwege het wegverkeer de wettelijk toegestane geluidbelasting (de voorkeursgrenswaarde) op de gevel wordt overschreden, een zogenaamde hogere waarde vast te stellen.

De beschikking en de bijbehorende stukken (o.a. de aanvraag en het akoestisch rapport) liggen met ingang van 11 oktober 2016 gedurende een termijn van zes weken (tot en met 22 november 2016) voor eenieder ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal van het Stadskantoor aan de Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Tegen deze beschikking kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop deze beschikking ter inzage is gelegd beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding) kan worden aangevraagd bij de voorzitter van die afdeling.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over de ontwerpbeschikking bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over de ontwerpbeschikking bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht.

Er dient rekening mee worden gehouden dat aan de behandeling van een beroepschrift kosten zijn verbonden . Ook voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald. Informatie over het griffierecht kan worden verkregen bij de Raad van State.

Naar boven