Gemeente Haren - Beleidsregels voor woningbouwplannen vastgesteld - Raadhuisplein 10, Haren

Op 27 juni 2016 heeft de gemeenteraad van Haren de Woonvisie 2016 – 2021 vastgesteld. De Woonvisie vervangt het Woonplan 2013-2023 en is kaderstellend voor woningbouw in de gemeente Haren. Een belangrijk onderwerp van de Woonvisie is de realisatie van woningbouwplannen overeenkomstig de afspraken tussen de gemeenten in het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen. Het aantal woningbouwplannen in Haren is groter dan we volgens die afspraken kunnen bouwen. Op grond van nieuwe afspraken binnen de Regio Groningen-Assen kunnen in de gemeente Haren bovenop de bestaande opgave van 786 woningen nog 50 extra woningen worden gerealiseerd tot het jaar 2030.

 

De komende jaren worden nieuwe woningbouwplannen gestart en ons zal worden verzocht hier medewerking aan te verlenen. Daarbij maken wij de afweging of wij in het kader van de woningbouwopgave medewerking kunnen verlenen aan de planontwikkeling en de daarbij behorende planologische procedure. Voor deze afweging hebben wij op 27 september 2016 de Beleidsregels Woningbouwplannen vastgesteld. Hierin hebben wij regels opgenomen om tot de gevraagde medewerking te komen.

Op basis van bovengenoemde beleidsregels nemen wij eind 2016 een besluit over de selectie, volgorde en behandeling van de thans bij ons bekende woningbouwplannen. Bij deze selectie betrekken we uitsluitend de vóór 27 september 2016 ingediende plannen. Deze partijen ontvangen zo spoedig mogelijk informatie over de selectieprocedure.

 

De Beleidsregels Woningbouwplannen zijn in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Daarnaast zijn de regels raadpleegbaar op onze website www.haren.nl.

 

Naar boven