Besluit tot in standhouden leges ontheffing sluitingstijden horeca en vaststelling 2e wijziging APV

De raad van de gemeente Gemert-Bakel,

 

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 januari 2016;

 

gelet op artikel 4 van de Drank- en Horecawet;

 

besluit

 

1. De legesheffing betreffende sluitingstijden te wijzigen door middel van een het toepassen van een kortingssysteem bij halfjaarlijkse-jaarlijkse aanvraag en het verschil tussen een doordeweekse avond en een weekendavond op te heffen.

 

2. Vast te stellen de volgende

 

Verordening tot 2e wijziging van de Algemene plaatselijke verordening

 

Artikel 1  

Afdeling 8A komt als volgt te luiden:

 

Afdeling 8A Bijzondere bepalingen over horecabedrijven als bedoeld in de Drank- en Horecawet

 

Artikel 2:34a Indeling paracommerciële rechtspersonen

Paracommerciële rechtspersonen worden onderverdeeld naar aard, te weten;

  • a.

    Paracommerciële rechtspersonen die zich richten op activiteiten van sportieve of recreatieve aard;

  • b.

    Paracommerciële rechtspersonen die zich richten op activiteiten van sociaal-culturele aard;

  • c.

    Paracommerciële rechtspersonen die zich richten op activiteiten van een jeugdsociëteit.

 

Artikel 2:34b Schenktijden paracommerciële rechtspersonen

  • 1.

    In afwijking van het bepaalde in artikel 2:29, eerste lid, is de openbare inrichting, die wordt geëxploiteerd door een paracommerciële rechtspersoon als bedoeld in artikel 2:34a, aanhef en onder a en b, op alle dagen van de week gesloten tussen 00.00 uur en 07.00 uur.

  • 2.

    De sluitingstijden als bedoeld in artikel 2:29, eerste lid, zijn eveneens van toepassing op de openbare inrichting die wordt geëxploiteerd door een paracommerciële rechtspersoon als bedoeld in artikel 2:34a, aanhef en onder c.

  • 3.

    Paracommerciële rechtspersonen als bedoeld in artikel 2:34a verstrekken geen alcoholhoudende drank vóór 12.00 uur.

  • 4.

    Paracommerciële rechtspersonen als bedoeld in artikel 2:34a, verstrekken uitsluitend alcoholhoudende drank tijdens activiteiten of bijeenkomsten die passen binnen de statutaire doelstelling van de desbetreffende paracommerciële rechtspersoon en met inachtneming van het in de artikelen 2:34c tot en 2:34d gestelde van deze verordening.

 

Artikel 2:34c Bepalingen voor paracommerciële rechtspersonen van sportieve en recreatieve aard en jeugdsociëteiten

  • 1.

    Het is paracommerciële rechtspersonen die zich richten op activiteiten van sportieve of recreatieve aard of op een jeugdsociëteit, niet toegestaan alcoholhoudende drank te verstrekken tijdens bijeenkomsten van persoonlijke aard of bijeenkomsten die gericht zijn op personen die niet of niet rechtstreeks bij de activiteiten van de desbetreffende rechtspersoon betrokken zijn.

  • 2.

    Het is paracommerciële rechtspersonen die zich richten op activiteiten van sportieve aard, toegestaan om op een vaste clubavond in de week voor leden van de rechtspersoon gedurende het lopende sportseizoen de inrichting tot 01.00 uur open te houden.

  • 3.

    De in het tweede lid bedoelde bijeenkomst dient aan de burgemeester te worden gemeld. Bij wijziging van deze avond dient dit uiterlijk drie weken vóór aanvang van de wijziging bij de burgemeester te worden gemeld.

  • 4.

    De burgemeester bevestigt onverwijld de ontvangst van de melding. De ontvangstbevestiging is in de inrichting aanwezig.

 

Artikel 2:34d Bepalingen voor paracommerciële rechtspersonen van sociaal-culturele aard

  • 1.

    Het is paracommerciële rechtspersonen die zich richten op activiteiten van sociaal-culturele aard uitsluitend toegestaan alcoholhoudende drank te verstrekken tijdens bijeenkomsten met een sociaal-cultureel karakter.

  • 2.

    Het is paracommerciële rechtspersonen als bedoeld in het eerste lid niet toegestaan alcoholhoudende drank te verstrekken tijdens bijeenkomsten van persoonlijke aard, behoudens het bepaalde in het vierde lid.

  • 3.

    In afwijking van het bepaalde in artikel 2:34b, eerste lid, is het de paracommerciële rechtspersonen, als bedoeld in het eerste lid, toegestaan op ten hoogste twaalf al dan niet aaneengesloten dagen per jaar de openbare inrichting open te houden tot de in artikel 2:29, eerste lid, genoemde tijdstippen.

  • 4.

    Op de in het derde lid bedoelde dagen mogen zowel bijeenkomsten als bedoeld in het eerste lid als andere dan de in het eerste lid bedoelde bijeenkomsten worden gehouden, mits het totaal aantal toegestane dagen niet wordt overschreden. Het verbod als bedoeld in het tweede lid geldt niet voor deze dagen.

  • 5.

    De in het vierde lid bedoelde bijeenkomsten dienen uiterlijk drie weken voor aanvang daarvan bij de burgemeester te worden gemeld.

  • 6.

    De burgemeester bevestigt onverwijld de ontvangst van de melding. De ontvangstbevestiging is in de inrichting aanwezig.

  • 7.

    In afwijking van het bepaalde in het vijfde lid dient een bijeenkomst ter gelegenheid van een uitvaart uiterlijk een dag voor aanvang te worden gemeld. Het bepaalde in het zesde lid is niet van toepassing op deze melding.

  • 8.

    Op het bepaalde in het derde lid is artikel 2:29, derde lid van overeenkomstige toepassing.

Artikel II  

Deze verordening treedt in werking op de dag na bekendmaking daarvan.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 28 januari 2016.

 

De griffier,

P.G.J.M. van Boxtel

 

De voorzitter,

drs. J. van Zomeren

Naar boven