Bestemmingsplan ‘Meteorenweg’ gewijzigd vastgesteld en Besluit Hogere Waarden geluid

[De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 7 september 2016 het bestemmingsplan ‘Meteorenweg’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Meteorenweg’ vervangt voor dit plangebied het thans geldende bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom 2015’.

Het bestemmingsplan biedt het planologisch kader voor de herontwikkeling van de bestaande woonwagenlocatie aan de Meteorenweg. De ontwikkelaar, Woonpartners Midden-Holland, heeft de wens om tien grondgebonden woningen te realiseren. Het doel van het ontwerpbestemmingsplan ‘Meteorenweg’ is het juridisch-planologisch mogelijk maken van deze ontwikkeling.

Het plangebied van bestemmingsplan ‘Meteorenweg’ ligt in de wijk Zuidplas nabij de Sterrenlaan, aan de westkant van de appartementsgebouwen aan de Meteorenweg. Voor het exacte plangebied wordt u verwezen naar de stukken.

Wijzigingen bestemmingsplan tussen ontwerp en vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 17 maart tot en met 27 april 2016 ter inzage gelegen voor zienswijzen. Er is één zienswijze ingediend. Naar aanleiding van die zienswijze zijn geen wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan. Wel zijn er enkele ambtshalve aanpassingen aangebracht. Deze aanpassingen zijn correcties ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De belangrijkste wijziging is doorgevoerd in hoofdstuk 8, economische uitvoerbaarheid. Er is verduidelijkt dat de gemeente de kosten voor de bestemmingswijziging op zich neemt en Woonpartners Midden-Holland de uitvoering van de ontwikkeling financiert. Naast deze wijziging zijn enkele kleinere tekstuele wijzigingen doorgevoerd in de toelichting van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota van beantwoording), het Besluit Hogere Waarden geluid en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 22 september gedurende zes weken (tot en met 2 november 2016) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 (voor openingstijden zie www.waddinxveen.nl). De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via voornoemde gemeentelijke website en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.BPMeteorenweg-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Meteorenweg’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

 

Waddinxveen, 12 september 2016

Naar boven