Eerste wijzigingsverordening Algemene Plaatstelijke Verordening gemeente Leerdam 2015

 

De raad van de gemeente Leerdam,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 juli 2016;

 

overwegende dat het voor een goede uitvoering van hoofdstuk 2 afdeling 8 openbare inrichtingen en hoofdstuk 5 afdeling 1 parkeerexcessen nodig is om de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Leerdam 2015 te wijzigen;

 

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

 

b e s l u i t:

 

vast te stellen de volgende wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Leerdam 2015

 

 

ARTIKEL I

De Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Leerdam 2015 komt in de volgende artikelen, dan wel leden, dan wel subleden als volgt te luiden:

 

Artikel 2:27 lid 1 sub f onder v

1. In deze afdeling wordt verstaan onder

. . .

f. bezoeker: degene die aanwezig is in een openbare inrichting, met uitzondering van de gezinsleden van de exploitant en natuurlijke persoon die algemene leiding geeft, alsmede zijn elders wonende bloed- en aanverwanten, in de eerste lijn onbeperkt, in de zijlijn tot en met de derde graad.

Artikel 2:28 lid 2

De vergunning wordt op naam gesteld van de exploitant en bevat een aanhangsel waarop de leidinggevende(n) vermeld wordt/worden.

Artikel 2:28 lid 4

vervallen

Artikel 2:28 lid 7

Bij de toepassing van de in het zesde lid genoemde weigeringsgrond houdt de burgemeester rekening met het karakter van de straat en de wijk, waarin de openbare inrichting is gelegen of zal zijn gelegen, de aard van de inrichting en de spanning waaraan het woonmilieu ter plaatse reeds blootstaat of bloot zal komen te staan door de exploitatie van de openbare inrichting en de wijze van bedrijfsvoering van de exploitant en/of leidinggevenden in deze of in andere openbare inrichtingen, alsmede hun antecedenten.

Artikel 2:28 lid 9

De leidinggevende(n) van de openbare inrichting dient(en) aan de volgende gedragseisen te voldoen:

  • a.

    staat niet onder curatele en is niet uit de ouderlijke macht of voogdij ontzet;

  • b.

    is niet in enig opzicht van slecht levensgedrag; en

  • c.

    heeft de leeftijd van eenentwintig jaar bereikt.

Artikel 2:28 lid 10

De burgemeester weigert de vergunning indien de leidinggevenden niet aan de in het negende lid gestelde gedragseisen voldoen.

Artikel 2:28a lid 3

De burgemeester weigert de wijziging van het aanhangsel indien de persoon bedoeld in het eerste lid niet voldoet aan de in artikel 2:28, negende lid, gestelde eisen.

Artikel 2:28b lid 2

Voor het inrichten en exploiteren van een bij een openbare inrichting behorend terras op een openbare plaats of op of aan de weg, dient ten aanzien van terrassen voldaan te worden aan op grond van het bepaalde in artikel 2:10, tweede lid en 2:28, veertiende lid gestelde nadere regels.

Artikel 5:4

Het is verboden een voertuig waarmee als gevolg van andere dan eenvoudig te verhelpen gebreken niet kan of mag worden gereden, langer dan op drie achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren.

Artikel 5:5
  • 1.

    Het is verboden een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en tevens in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert op de weg te parkeren.

  • 2.

    Het verbod geldt niet voorzover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door de Wet milieubeheer.

Artikel 5:6
  • 1.

    Het is verboden een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt:

    • a.

      langer dan op drie achtereenvolgende dagen te plaatsen of te hebben op een door het college aangewezen weg, waar dit naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte of schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente;

    • b.

      op een door het college aangewezen plaats te parkeren, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

      Het college kan ontheffing verlenen van het in het eerste lid, aanhef en onder a, gestelde verbod.

  • 2.

    Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet voorzover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door de Verordening Bescherming Landschap en Natuur Zuid-Holland of de Wegenverordening Zuid-Holland.

Artikel 5:8
  • 1.

    Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op een door het college aangewezen plaats, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

  • 2.

    Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter te parkeren op een door het college aangewezen weg, waar dit parkeren naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte.

  • 3.

    Het in het tweede lid gestelde verbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur.

  • 4.

    Het college kan van de in het eerste en tweede lid gestelde verboden ontheffing verlenen.

Artikel 5:9
  • 1.

    Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter, op de weg te parkeren bij een voor bewoning of ander dagelijks gebruik bestemd gebouw op zodanige wijze dat daardoor het uitzicht van bewoners of gebruikers vanuit dat gebouw op hinderlijke wijze wordt belemmerd of hun anderszins hinder of overlast wordt aangedaan.

  • 2.

    Het verbod geldt niet gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt voor het uitvoeren van werkzaamheden waarvoor de aanwezigheid van het voertuig ter plaatse noodzakelijk is.

  •  

 

ARTIKEL II

Een vergunning voor het exploiteren van een openbare inrichting als in artikel 2:28 Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Leerdam 2015, die geldt op het moment van de inwerkingtreding van deze wijzigingsverordening heeft overeenkomstig het nieuwe recht een geldigheidsduur voor onbepaalde tijd.

 

 

ARTIKEL III

De bepalingen in deze wijzigingsverordening treden in werking op de achtste dag na bekendmaking in het Gemeenteblad.

 

 

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad van 1 september 2016

de griffier, de voorzitter,

 

Naar boven