Besluit tot wijziging van de vervangingsregeling behorend bij het ‘Mandaat-machtiging en volmachtbesluit 2013’

De gemeentesecretaris van Schiedam,

gelet op het ‘Mandaat-machtiging en volmachtbesluit 2013’, artikel 11 en de ‘Lijst met vervangers voor het uitoefenen van de mandaatbevoegdheid in geval van afwezigheid’, artikel 4 sub e en artikel 4a sub e;

besluit:

Artikel I  

De artikelen: 4 Vervangingsregeling teamleiders, en 4a Vervangingsregeling teammanagers te vervangen door een nieuw artikel:

Artikel 4 Vervangingsregeling teamleiders en teammanagers

a. Teamleiders en teammanagers vervangen elkaar bij afwezigheid of ontstentenis, ongeacht het organisatieonderdeel.

b. De gemeentesecretaris is ten alle tijden bevoegd om de vervangingsregeling zoals geregeld in dit artikel te wijzigen.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking in het elektronisch gemeenteblad van Schiedam.

Schiedam, 6 september 2016

 

De gemeentesecretaris voornoemd,

drs. K.D. Handstede

Toelichting  

De organisatie is in ontwikkeling van een hiërarchisch sturingsmodel naar meer zelfsturing en opgavengestuurd werken. Gebleken is dat de vervangingsregeling niet meer volledig aansluit op de wijzigingen in de organisatiestructuur en dat er behoefte is aan meer flexibiliteit. Om rechtmatig te kunnen blijven handelen wordt voorgesteld om de vervangingsregeling voor teamleiders en teammanagers hierop aan te passen en te vereenvoudigen. De gemeentesecretaris is hiertoe bevoegd. Met samenvoeging van artikelen 4 en 4a komt het onderscheid “teammanager” / “teamleider” te vervallen. Daarnaast wordt de beperking van vervanging binnen het eigen organisatieonderdeel weggenomen zodat zij elkaar gemeentebreed kunnen vervangen. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe, duurzame en meer onderhoudsvrije mandaatregeling.

De huidige artikelen luiden als volgt:

Artikel 4 Vervangingsregeling teamleiders

a. Bij afwezigheid van of ontstentenis van een teamleider wordt die teamleider vervangen door een andere teamleider ressorterend in hetzelfde organisatie-onderdeel.

b. De regiemanager van het organisatie-onderdeel waarvan de teamleider deel uitmaakt, is bevoegd de teamleider te vervangen.

c. De regiemanager is bevoegd om de vervanging van de teamleiders nader te regelen middels het opstellen van een vervangingslijst.

d. Een door de regiemanager opgestelde vervangingslijst voor teamleiders wordt geacht onderdeel uit te maken van deze vervangingsregeling en wordt opgenomen als bijlage C, met het daarbij behorende opvolgende nummer

e. De gemeentesecretaris is ten alle tijden bevoegd om de vervangingsregeling zoals geregeld in dit artikel te wijzigen.

Artikel 4a Vervangingsregeling teammanagers

a. Bij afwezigheid van of ontstentenis van een teammanager wordt die teammanager vervangen door een andere teammanager ressorterend in hetzelfde organisatie-onderdeel.

b. De regiemanager van het organisatie-onderdeel waarvan de teammanager deel uitmaakt, is bevoegd de teammanager te vervangen.

c. De regiemanager is bevoegd om de vervanging van de teammanagers nader te regelen middels het opstellen van een vervangingslijst.

d. Een door de regiemanager opgestelde vervangingslijst voor teammanagers wordt geacht onderdeel uit te maken van deze vervangingsregeling en wordt opgenomen als bijlage C, met het daarbij behorende opvolgende nummer

e. De gemeentesecretaris is ten alle tijden bevoegd om de vervangingsregeling zoals geregeld in dit artikel te wijzigen.

 

Naar boven