Wijziging Nadere Regels parkeren op de Parkeerverordening gemeente Groningen 2014

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen;

HEEFT BESLOTEN:

 

de Nadere Regels parkeren op de Parkeerverordening gemeente Groningen 2014 als volgt te wijzigen:

Artikel I

Aan artikel 4 (Bewonersvergunning schilwijken) wordt aan het derde lid een onderdeel j. toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

  • j.

    het complex aan de Oosterhamrikkade waarvan de (huis)nummering begint met 5 en eindigt met 33.

Artikel II

Aan het zevende lid van artikel 5 (Bedrijvenvergunning) wordt aan het zevende lid een onderdeel j toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

  • j.

    het complex aan de Oosterhamrikkade waarvan de (huis)nummering begint met 5 en eindigt met 33.

Artikel III Inwerkingtreding

Deze wijziging van de Nadere regels op de parkeerverordening gemeente Groningen 2014 treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Gedaan te Groningen in de collegevergadering van 24 mei 2016.

De burgemeester,

Peter den Oudsten.

De secretaris,

Peter Teesink.

Toelichting

 

Artikel I Door toevoeging van het gestelde in artikel 4, derde lid onder j wordt bereikt dat de (toekomstige) bewoners van het complex Oosterhamrikkade 5 tot en met 33 niet in aanmerking komen voor een bewonersparkeervergunning. Dit, omdat de parkeerdruk in de Oosterparkwijk hoog is en het aantal zelfstandige woningen in het betreffende complex groot is, terwijl er bovendien op eigen terrein voldoende parkeervoorzieningen aanwezig zijn.

 

Artikel II Door toevoeging van het gestelde in artikel 5 lid 7 onder j wordt bereikt dat degenen die (in de toekomst) een beroep of bedrijf uitoefenen in het complex Oosterhamrikkade 5 tot en met 33 niet in aanmerking komen voor een bewonersparkeervergunning. Dit, omdat de parkeerdruk in de Oosterparkwijk hoog is, terwijl er bovendien op eigen terrein voldoende parkeervoorzieningen aanwezig zijn.

Naar boven