Ontwerpbestemmingsplan Veilige Wieleromgeving Sportzone Limburg Sittard

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij bij besluit van 19 juli 2016 hebben ingestemd met een ontwerp van het bestemmingsplan ‘Veilige Wieleromgeving Sportzone Limburg ’ en dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp van dit bestemmingsplan ter visie ligt. 

 

Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft betrekking op het deel van het bedrijventerrein Bergerweg-Zuid dat gelegen is parallel aan de spoorlijn Sittard-Maastricht tussen het waterbassin, de Lissabonlaan, spoorlijn en Parijsboulevard.

 

De gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg zijn gezamenlijk voornemens om bij de Sportzone Limburg in Sittard de grootste veilige wieleromgeving in Nederland te realiseren. Binnen een dergelijk afgesloten parcours, kan ongestoord en veilig getraind worden. De veilige wieleromgeving bij de Sportzone Limburg in Sittard zal een thuisbasis vormen voor wielerverenigingen en zal tevens geschikt zijn voor wielerwedstrijden en wielerevenementen. Ook kan de veilige wieleromgeving voor andere sportwedstrijden of sportevenementen worden gebruikt. Het voorliggende bestemmingsplan heeft tot doel het plangebied te voorzien van een

actueel planologisch-juridisch regime, waarbinnen enerzijds de mogelijkheden ten aanzien van bedrijfsactiviteiten ongewijzigd in stand blijven en anderzijds de realisatie van een veilige wieleromgeving mogelijk wordt gemaakt.Tevens maakt het bestemmingsplan de realisatie van een windtunnel en een BMX-hal mogelijk.

 

U kunt het ontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting inzien van 16 augustus 2016 gedurende zes weken (dus tot en met 26 september 2016) inzien bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl.: NL.IMRO.1883.Topwieleromgeving-ON01

 

Binnen de termijn van ter inzage legging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) zijn of haar zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Gebiedsontwikkeling, na telefonische afspraak met dhr. R. Friesen, telefoon 046-4777777. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

 

Naar boven