Gewijzigd besluit hogere waarden Wet geluidhinder, hogere waarden vanwege spoorweglawaai t.b.v. 83 nieuw te realiseren woningen, bestemmingsplan Bocage, Echt

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij ten behoeve van 83 nieuw te realiseren woningen binnen het bestemmingsplan Bocage in Echt hogere waarden vanwege spoorweglawaai hebben vastgesteld, als bedoeld in artikel 4.10 van het Besluit geluidhinder.

Het betreft een gewijzigd besluit hogere waarden omdat het gebied dat in het ontwerpbestemmingsplan de bestemming ‘nog uit te werken woongebied’ had, in het definitieve bestemmingsplan een directe woonbestemming krijgt. Uit aangepast akoestisch onderzoek blijkt dat in dat geval voor 83 woningen in plaats van 40 woningen binnen het plangebied een hogere waarde dient te worden vastgesteld. Voor de 40 woningen waarvoor op basis van het ontwerpbestemmingsplan reeds een hogere waarde was vastgesteld bij besluit van 27 maart 2015, is er geen sprake van een toename van de geluidsbelasting.

Voor de vaststelling van het definitief bestemmingsplan Bocage wordt voor alle 83 woningen een gewijzigd besluit hogere grenswaarden vastgesteld.

 

Het besluit inclusief de overige relevante stukken liggen vanaf vrijdag 5 augustus 2016 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van Echt-Susteren bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 te Echt. Gedurende de terinzagetermijn van 6 weken kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren hebben ingediend, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen, tegen de vaststelling van dit besluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet gericht worden aan Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

Echt-Susteren, 4 augustus 2016

Naar boven