Wijziging Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009
NB
Bij deze publicatie is een PDF bijlage bijgesloten, dit betreft het officieel vastgestelde Raadsstuk. Hieronder volgt de tekstuele weergave die opgezet is om digitaal te kunnen publiceren. Weergave in grafiekvorm is bij digitale publicatie nog niet toegestaan als zijnde een volledig juridisch rechtsgeldige publicatie . De leesbaarheid van deze verordening is beter in deze bijlage!
 
BBV nr: 2015/62189
1. Inleiding
In de raadsvergadering van 23 april 2009 heeft de raad de Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling vastgesteld (2008/202232).
Materiële en Financiële gelijkstelling van het onderwijs houdt in, dat indien een gemeente extra geld beschikbaar stelt aan een openbare school, die extra uitgave naar rato ook beschikbaar moet stellen aan gelijksoortige bijzondere scholen in de gemeente. Deze plicht is verankerd in de Grondwet. De Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009 (verder verordening) stelt de gemeente Haarlem in staat om aanvullend beleid te voeren met betrekking tot personele en materiële voorzieningen voor het openbaar- en bijzonder onderwijs.
Het doel van de verordening is onder andere scholen in staat te stellen hun exploitatietekorten terug te dringen door voorzieningen aan te brengen die dat bewerkstelligen. Een voorbeeld is het plaatsen van HR glas zodat er minder wordt gestookt. Ook het plaatsen van hangende toiletten behoort tot de mogelijkheden. Hiermee worden de schoonmaakkosten gereduceerd.
De verordening wordt gewijzigd omdat het afsprakenkader waarop de verordening is gebaseerd door het Rijk is aangepast. Het afsprakenkader dat door het Rijk gewijzigd is, heeft betrekking op de decentralisatie van het buitenonderhoud en aanpassingen van de gemeente naar de schoolbesturen voor primair en speciaal onderwijs. In de raadsvergadering van
18 december 2014 heeft u hieromtrent ook de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Haarlem gewijzigd (2014/361046).
Het gewijzigde rijksbeleid leidt tot een uitname uit het Gemeentefonds. In de Kadernota 2014 is reeds besloten middelen af te ramen hetgeen consequenties heeft voor de verordening (2014/131726).
2. Voorstel aan de raad
Het college stelt de raad voor:
  • De ‘Eerste verordening tot wijziging van de Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009’ vast te stellen.
3. Beoogd resultaat
Een verordening die beantwoordt aan de wettelijke verplichting opgenomen in de Wet op het Primair Onderwijs (art. 140, 141), de Wet op de Expertise Centra (art. 134, 135) en de Wet op het Voortgezet Onderwijs (art. 96g, 96h) en die het besluit genomen in de kadernota 2014 effectueert.
4. Argumenten
De verordening past binnen bestaand beleid
Met de verordening wordt vastgelegd dat extra gemeentelijke vergoedingen op een gelijke wijze worden verdeeld en schoolbesturen op een gelijke wijze worden behandeld. De gelijke behandeling is daarbij gebaseerd op de in 2008 gevoerde overleggen met schoolbesturen gezamenlijk vastgestelde criteria. In de verordening zijn uitgangspunten opgenomen voor:
  • 1.
    Het vaststellen voor de vergoeding gebruik lokalen bewegingsonderwijs;
  • 2.
    Het vaststellen van de vergoeding bij schade aan een schoolgebouw;
  • 3.
    Het vaststellen van de vergoeding voor de inzet van de extra gemeentelijke middelen functionele aanpassingen / groot onderhoud.
Het wijzigen van de verordening draagt bij aan Programma 1.1 Maatschappelijke participatie. Specifiek draagt het wijzigen van de verordening bij aan de doelstelling genoemd onder Beleidsveld 1.1 Onderwijs en Sport om uit hoofde van wetgeving aanvullend beleid uit te kunnen voeren.
Wijziging verordening door gewijzigd rijksbeleid
De verordening wordt per 1 januari 2016 gewijzigd omdat het afsprakenkader waarop deze verordening is gebaseerd door het Rijk is aangepast. Per 1 januari 2015 zijn namelijk de schoolbesturen verantwoordelijk voor het buitenonderhoud en aanpassingen van de schoolgebouwen. Vanaf 1 januari ontvangt de gemeente minder middelen van het Rijk. Het bedrag wordt door het Rijk van de gemeente overgeheveld naar de schoolbesturen. Door deze wijzigingen en verschuiving van financiële middelen is de gemeente genoodzaakt de verordening, die gebaseerd is op extra gemeentelijke middelen, te herzien.
De verordening wijzigt per 1 januari 2016
De verordening wordt gewijzigd per 1 januari 2016 en niet per direct. Doordat de wijzigingen per 1 januari 2016 ingaan hebben schoolbesturen de mogelijkheid om plannen aan te passen aan de gewijzigde verordening. Het jaar 2015 is te beschouwen als een overgangsjaar.
De belangrijkste wijziging betreft het bekostigingsplafond
Een bekostigingsplafond in de verordening betreft tot en met 2018 een jaarlijks bedrag ad
€ 800.000,-. Door het gewijzigde rijksbeleid en de financiële positie van de gemeente is het noodzakelijk het bekostigingsplafond jaarlijks tot en met 2018 vast te stellen op € 400.000,-. Voor dit bedrag kunnen, conform de bepalingen vastgelegd in de verordening, de besturen die onderdeel uit maken van de verordening, voorzieningen aanvragen. Deze voorzieningen leiden ertoe dat de exploitatie tekorten van scholen worden verminderd.
Voorzieningen die bijdragen aan een duurzaam schoolgebouw zijn opgenomen.
Een belangrijke doelstelling van de verordening is dat schoolbesturen in staat worden gesteld het exploitatietekort van schoolgebouwen terug te dringen. Voorzieningen die bijdragen aan een duurzaam schoolgebouw en tevens het exploitatietekort van scholen terugdringen zijn nu in de verordening opgenomen. Voorzieningen waar een beroep op kan worden gedaan is onder andere het aanvragen van LED-verlichting, het aanbrengen van bewegingssensoren en het plaatsen van zonnepanelen.
Schematische weergave belangrijke wijzigingen
Oude verordening
  • 1.
    Art. 2 Jaarlijks bedrag van € 800.000,-.
  • 2.
    Geen hardheidsclausule
  • 3.
    Bijlage Voorzieningen functieverbeterende aanpassingen / onderhoud. Art. 2 lid 2
    • De activiteiten ……. zijn: Vervangen vloerbedekking
    • Plafondafwerking
    • Aanpassen sanitaire voorzieningen’
    • Vervangen vaste keukenvoorzieningen
    • Vervangen zonwering
    • Vervangen gevelbekleding door Trespa
    • Vroegtijdig vervangen van de buitenkozijnen
    • Aanbrengen isolatie
  • 4.
    Geen mogelijkheden om van deze voorzieningen af te wijken.
  • 5.
    Bijlage Voorzieningen functieverbeterende aanpassingen / onderhoud
Art. 3 lid 1
Voor het bekostigen ….. is beschikbaar:
  • Een investeringsbudget ….. periode 2007 – 2010 en
  • Een bedrag van maximaal € 800.000,- op jaarbasis gedurende de periode 2009-2018.
    • 6.
      Bijlage Voorzieningen functieverbeterende aanpassingen / onderhoud Geen specifieke artikelen voor het aanvragen van voorzieningen.
Huidige verordening
1. Art. 2 Jaarlijks bedrag ad € 400.000,-.
2. Art. 20 Hardheidsclausule
Met inachtneming van het ten aanzien van de voorziening vastgestelde subsidieplafond dan wel, indien een dergelijk plafond niet van toepassing is, het voor de voorziening in de begroting vastgestelde budget kan het college in uitzonderlijke gevallen afwijken van de bepalingen in deze verordening Materiële en Financiële gelijkstelling. Desgewenst kan het college voorafgaand aan de beslissing raadgevend advies inwinnen van de overige schoolbesturen.
3. Bijlage Voorzieningen functieverbeterende aanpassingen / onderhoud. Art. 2 lid 2
De activiteiten …….. zijn:
- Verbeteren van het binnenmilieu inclusief de gezondheid, het binnenklimaat en daglichttoetreding.
- Verbeteren onderwijskundige functionaliteit van schoolgebouwen.
- Verbeteren duurzaamheid en toekomstbestendigheid van schoolgebouwen door het verbeteren van de energie- en milieuprestaties en het afwerkingsniveau.
Volledig uitgewerkte lijst met voorzieningen is weergeven op pagina 8 van dit raadsbesluit.
4. Aan de verordening het volgende lid toegevoegd. Art. 2 lid 4
Een gelijksoortige voorzieningen als genoemd in lid 2 en lid 3 van dit artikel kan worden aangevraagd indien het voor de school noodzakelijk is.
5. Bijlage Voorzieningen functieverbeterende aanpassingen / onderhoud
Art. 3 lid 1
Voor het bekostigen ….. is beschikbaar:
1. Een investeringsbudget ….. periode 2007 – 2010 en
2. Een bedrag van maximaal € 800.000,- op jaarbasis gedurende de periode 2009 – 2015.
3. Een bedrag van maximaal € 400.000,- op jaarbasis gedurende de periode 2016 – 2018.
6. Bijlage Voorzieningen functieverbeterende aanpassingen / onderhoud Procedure opgenomen voor het aanvragen van voorzieningen.
Einde schematische weergave belangrijke wijzigingen
Het wijzigen van de verordening is een autonome bevoegdheid van de gemeente
Met de verordening wordt aan de onderwijswetgeving voldaan en wordt rechtszekerheid geboden. Het wijzigen van de verordening is een autonome bevoegdheid van de gemeente. De gewijzigde verordening biedt rechtszekerheid voor de besturen die gebruik maken van de verordening. Tegen het vaststellen van de wijzigingen van de verordening staat geen bezwaar en beroep open.
5. Risico’s en kanttekeningen
Schoolbesturen te Haarlem hebben niet ingestemd met het wijziging van de verordening
Op grond van de onderwijswetgeving is de gemeente verplicht over de wijzingen van de verordening op overeenstemming gericht overleg te voeren, met de schoolbesturen. Op overeenstemming gericht overleg betekent dat besturen hun zienswijze omtrent de verordening kenbaar mogen maken.
De verordening is geagendeerd voor het bestuurlijk, op overeenstemming gericht overleg (BOPOH – BOVOH), met de schoolbesturen.
In de vergadering van 19 maart 2015 hebben de schoolbesturen hun zienswijze kenbaar gemaakt en niet ingestemd met de voorgestelde wijzigingen van de verordening.
Per brief hebben de schoolbesturen van het primair onderwijs hun motieven aangegeven om niet in te stemmen met de wijzigingen van de verordening (kenmerkt brief: SPS.2014.399.03, gedateerd 16 maart 2015). De brief is in de bijlage bij dit Raadsbesluit opgenomen.
6. Uitvoering
Na het vaststellen van de wijzigen door de raad wordt de Eerste Verordening tot wijziging van de verordening bekendgemaakt in het digitale Gemeenteblad en treedt in werking per
1 januari 2016.
Tevens worden de aanpassingen verwerkt in de op Overheid.nl gepubliceerde Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009.
7. Bijlagen
1. Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling Gemeente Haarlem 2009.
2. Brief met zienswijze schoolbesturen primair onderwijs (SPS.2014.3399.03, 16 maart 2015)
 
Het college van burgemeester en wethouders,
de secretaris de burgemeester
 
8. Raadsbesluit
De raad der gemeente Haarlem,
Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;
gelet op artikel 140 / 141 van de Wet op het Primair Onderwijs, artikel 134 / 135 van de Wet op de expertisecentra en artikel 96g / 96h van de Wet op het voortgezet onderwijs;
gelet op de artikelen XIII, XV en XVII van de Wet dualisering gemeentelijke bewindsbevoegdheden;
gelet op artikel 5 van de gemeentewet;
gelet op hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht;
Besluit:
  • De ‘Eerste verordening tot wijziging van de Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009’ vast te stellen.
Artikel I
Wijziging van Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009 komen als volgt te luiden:
Artikel Tekst verordening
Artikel 2 Subsidieplafond en verdelingsregels
lid 4 Ter uitvoering van het bepaalde in lid 1 van dit artikel wordt ten aanzien van de voorziening ‘Functieverbeterende aanpassingen / onderhoud’, zoals opgenomen in de Bijlage Voorzieningen, behorende bij deze verordening, hoofdstuk 3 ‘Voorziening functieverbeterende aanpassingen / onderhoud’, onderdeel 3 ‘Beschikbaar investeringsbudget’, het subsidieplafond vastgesteld op € 400.000,- per jaar en gelden de verdelingsregels die zijn opgenomen in onderdeel 3 ‘Beschikbaar investeringsbudget’. Het bepaalde in lid 3 van dit artikel blijft in deze buiten toepassing.
Artikel 7 Beslissingstermijn
lid 1 Het college neemt binnen zes weken na de datum waarop de aanvraag moet zijn ingediend een besluit op de aanvraag. Als voor een voorziening geen datum waarop de aanvraag moet zijn ingediend is voorgeschreven, besluit het college binnen twaalf weken na het ontvangen van de aanvraag.
lid 2 Het college kan de beslistermijn, genoemd in lid 1 van dit artikel, met vier weken verlengen. Bij het verlengen van de termijn stelt het college uiterlijk twee weken voor het einde van de termijn van zes weken het schoolbestuur van het verlengen van de termijn schriftelijk in kennis. Hierbij vermeldt het college de reden van het verlengen van de termijn.
Artikel 14 Vaststellen subsidie
lid 2 Het college stelt de subsidie ambtshalve vast als:
1. de aanvraag, als bedoeld in artikel 13 achterwege blijft:
2. het schoolbestuur de gevraagde informatie niet binnen de termijn als bedoeld in artikel 13, lid 3 verstrekt.
Artikel 16 Intrekken of wijzigen beschikking tot subsidieverlening
lid 1 Zolang de subsidie niet is vastgesteld kan het college een beschikking tot subsidieverlening intrekken of ten nadelen van het schoolbestuur wijzigen, als:
a. het bepaalde in artikel 16 eerste lid onder b en c van toepassing is;
b. de voorziening niet of niet geheel heeft plaatsgevonden, of zal plaatsvinden;
c. het schoolbestuur onjuiste of onvolledige gegevens heeft verstrekt en het verstrekken van juiste of volledige gegevens tot een andere beschikking zou hebben geleid.
Artikel 20 Hardheidsclausule
Met inachtneming van het ten aanzien van de voorziening vastgestelde subsidieplafond dan wel, indien een dergelijk plafond niet van toepassing is, het voor de voorziening in de begroting vastgestelde budget kan het college in uitzonderlijke gevallen afwijken van de bepalingen in deze verordening Materiële en Financiële gelijkstelling. Desgewenst kan het college voorafgaand aan de beslissing raadgevend advies inwinnen van de overige schoolbesturen.
Wijziging van de bijlage behorende bij de Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009. De navolgende artikelen van de bijlage behorende bij de verordening komen als volgt te luiden:
1. Voorziening klokuren bewegingsonderwijs
Artikel 1 Aanduiding van de voorziening
Beschikbaar stellen van een lokaal bewegingsonderwijs voor het geven van bewegingsonderwijs of een tegemoetkoming in de vergoeding voor het gebruik van een lokaal bewegingsonderwijs.
Artikel 5 lid 7 Wijze waarop voorziening wordt toegekend
1. De bekostiging wordt vastgesteld op basis van onderstaande tabel (prijspeil 2015), waarvan het bedrag jaarlijks wordt aangepast met de index zoals wordt gepubliceerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten:
Stichtingsjaar Oppervlakte lokaal bewegingsonderwijs Vast bedrag 1) Variabel bedrag 2)
Tot 1987
< 90 m² 2.890,88 351,25
90 – 130 m² 3.709,48 444,48
130 – 170 m² 4.056,03 479,67
170 – 190 m² 3.870,73 524,81
190 – 230 m² 3.707,14 578,18
> 230 m² 4.195,61 646,78
Vanaf 1987 vanaf 252 m² 3.331,26 588,16
1) vast bedrag is het geraamde bedrag van de jaarlijkse vaste lasten, dit bedrag moet worden omgerekend naar een bedrag per klokuur (vast bedrag / 26 klokuren)
2) variabel bedrag is het bedrag dat per klokuur in rekening kan worden gebracht.
2. Voorziening herstel schade in geval van bijzondere omstandigheden scholen primair, (voortgezet) speciaal en voortgezet onderwijs
Artikel 1 lid 1 Aanduiding van de voorziening
Een tegemoetkoming in de kosten van het herstel van schade in geval van de volgende bijzondere omstandigheden: vandalisme, inbraak, diefstal, brand, storm, water, bliksem en inductie.
Artikel 2 Schade afhandeling
Randvoorwaarden voor toekenning van een tegemoetkoming in de kosten van het herstel van schade als bedoeld in artikel 1 is, naast de in de navolgende artikelen gestelde voorwaarden:
  • het schoolbestuur heeft een contract afgesloten met een beveiligingsbedrijf;
  • het schoolbestuur heeft binnen de (school)organisatie een contactpersoon aangewezen die als eerste verantwoordelijk is voor het reageren op een alarmering van het beveiligingsbedrijf;
  • bij alarmering worden, indien nodig, door het beveiligingsbedrijf hulpdiensten (politie / brandweer) ingeschakeld.
Artikel 3. lid 1 Het schoolbestuur meldt de schade binnen 24 uur, na constatering, digitaal via het ‘Onderwijsloket’ in G4Net aan de gemeente, afdeling JOS – team onderwijshuisvesting en verstrekt schriftelijk de voor behandeling van de aanvraag noodzakelijke aanvullende informatie (o.a. proces-verbaal van schades boven de € 1.000,-). De genoemde termijn, binnen 24 uur na constatering, geldt als datum van indienen.
3. Voorziening functieverbeterende aanpassingen / onderhoud
Artikel 1 lid 1 Aanduiding van de voorziening functieverbeterende aanpassing / groot onderhoud
Een tegemoetkoming in de kosten van een investering in / aan het schoolgebouw die tot gevolg heeft dat:
1. het schoolgebouw voldoet aan de te stellen onderwijskundige eisen en
2. het schoolgebouw duurzamer is en
3. de investeringen leiden tot het terugdringen van de exploitatiekosten van het schoolgebouw.
Artikel 1 lid 2 Een tegemoetkoming in de kosten van een investering in / aan het schoolgebouw die het gevolg zijn van aanvullende eisen van de brandweer en investeringen die leiden tot het voorkomen van schade in/aan het schoolgebouw. Artikel 2 lid 1 Voorwaarden toekennen vergoeding
Niet in aanmerking komen de schoolgebouwen:
a. van het voortgezet onderwijs
b. die zijn opgenomen in het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs met een investering vervangende nieuwbouw.
Artikel 2 lid 2 De activiteiten die in aanmerking komen voor het bekostigen en behoren tot de categorie onder artikel 1, lid 1, van onderdeel 3. van deze bijlage zijn: Verbeteren van het binnenmilieu inclusief de gezondheid door verbeteringen ten aanzien van de akoestiek, het binnenklimaat en daglichttoetreding:
1. Ventilatiesystemen
2. Voorzieningen dwarsventilatie
3. Warmte terugwinunits
4. Akoestische voorzieningen
5. Voorzieningen ten aanzien van daglichttoetreding
Verbeteren onderwijskundige functionaliteit van schoolgebouwen door het treffen
van voorzieningen in de binnenruimten waarmee de flexibiliteit van het (passend)
onderwijs verbeterd.
6. Creëren individuele werkplekken voor leerlingen en personeel
7. Schuifwanden
8. Aanpassen oppervlakte lokalen
9. Datavoorzieningen en ICT.
Verbeteren duurzaamheid en toekomstbestendigheid van schoolgebouwen door
het verbeteren van de energie- en milieuprestaties.
10. Aanpassen sanitaire voorzieningen
11. Vervangen gevelbekleding door onderhoudsarme bekleding
12. Aanbrengen isolatie in combinatie met vervangen dak, in spouwmuur, vloeren en leidingen
13. Optimaliseren stookinstallaties
14. Aanbrengen HF- en LED verlichting (evt. in combinatie met vervangen systeemplafonds)
15. Aanbrengen van detectie-apparatuur, schakelaars en cascaderegelingen ter vermindering van energieverbruik
16. Aanschaf en plaatsing zonnepanelen.
Artikel 2 lid 3 De activiteiten die in aanmerking komen voor het bekostigen en behoren tot de categorie onder artikel 1, lid 2, van onderdeel 3. van deze bijlage zijn:
1. het aanbrengen van camera’s;
2. het aanbrengen van alarmering in / aan het schoolgebouw en
3. het aanbrengen van glas met een brandwerendheid van 60 minuten.
4. vervangen zonwering aan de buitenkant door een minder onderhouds- en vandalismegevoelig systeem.
Artikel 2 lid 5 Voor het toekennen van de aanvullende middelen voor de activiteiten genoemd onder artikel 2 van onderdeel 3 van deze bijlage zijn de nadere criteria uitgewerkt in de notitie ‘Inzet extra middelen functionele verbeteringen en terugdringen exploitatietekort’, vastgesteld in de werkgroep Huisvesting d.d. 14 december 2008 (bijlage bij deze voorziening). Artikel 3 lid 1 Beschikbaar investeringsbudget
Voor het bekostigen van de onder artikel 1 en 2 genoemde investeringen is beschikbaar:
  • een investeringsbudget van maximaal € 6.674.419,-- in de periode 2007-2010 en
  • een bedrag van maximaal € 800.000,-- op jaarbasis gedurende de periode 2009-2015 en
  • een bedrag van maximaal € 400.000,-- op jaarbasis gedurende de periode 2016-2018.
Artikel 3 lid 3 Op basis van het gestelde onder lid 2. van dit artikel is het per schoolbestuur maximaal beschikbare investeringsbudget vastgesteld op het percentage zoals opgenomen in navolgende tabel.
Naam schoolbestuur percentage
stichting Haarlem-Schoten 8,98
stichting Ithaka, Rudolf Steiner 1,98
stichting Ithaka,Vrije School Kennemerland 3,37
Haarlemse Montessorischool 3,01
stichting Spaarnesant 52,66
muziekinstituut Sint Bavo 1,25
stichting Salomo 14,88
stichting Sint Bavo 12,80
stichting Dunamare 1,07
Artikel 3 lid 4 Als op basis van de eindafrekening per schoolbestuur wordt vastgesteld dat het beschikbare investeringsbudget niet volledig noodzakelijk is, wordt voor het niet bestede deel een nieuw besluit genomen in overleg met de andere schoolbesturen. Dit overleg heeft een raadplegend karakter en laat onverlet de autonome bevoegdheid van de gemeente om een beslissing te nemen over de bestemming van het niet bestede deel van het investeringsbudget. Artikel 4 lid 1 Criteria beschikbaar stellen investeringsbudget
Schoolgebouwen waarvoor (vervangende) nieuwbouw is opgenomen in het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs komen niet voor aanvullende bekostiging in aanmerking.
Artikel 4 lid4 vervalt, onder vernummering van de navolgende leden Aritkel 5 Aanvragen van een voorziening
1. Voor 15 februari van het kalenderjaar waarin de aanvraag wordt uitgevoerd ontvangt het college van het bevoegd gezag een opgave met daarin de volgende gegevens:
a. Dagtekening;
b. De naam en adres van de aanvrager;
c. De voorziening die wordt aangevraagd inclusief een kostenraming;
d. De naam en adres van de school waarvoor de voorziening is bestemd.
Deze opgave wordt schriftelijk verstrekt.
2. Als de in lid 1 bedoelde opgave niet volledig is deelt het college dit voor 1 maart schriftelijk mede en stelt de aanvrager in de gelegenheid de ontbrekende gegevens voor 15 maart aan te vullen.
3. Als de aanvrager de vereiste ontbrekende gegevens niet heeft verstrekt voor 15 maart kan het college de aanvraag niet in behandeling nemen.
Artikel 6 Besluiten op aanvragen functionele aanpassingen
1. Het college besluit voor 1 april op de aanvragen en deelt dit binnen twee weken schriftelijk mee aan de bevoegde gezagsorganen.
2. De bevoegde gezagsorganen die in aanmerking komen voor het bekostigen
van een voorziening ontvangen de in lid 1 genoemde beschikking voorzien van:
a. De voorziening die mag worden gerealiseerd;
b. Het bedrag dat beschikbaar is gesteld voor het realiseren van de voorziening;
c. De wijze en tijdstip van verantwoording.
Artikel 7 Beschikbaar stellen investeringsbudget
Het investeringsbedrag wordt beschikbaar gesteld op basis van een door het schoolbestuur ingediende kostenraming, waarbij het investeringsbedrag wordt gecombineerd met:
1. het krediet voor de uitbreiding van het schoolgebouw
2. voor de overige investeringen op basis van het vastgestelde plan van aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met het beschikbaar komen van het onder bijlage 3 genoemde budget, t.w.:
a. voor de jaren 2007-2009 maximaal € 3.973.658,--
b. voor het jaar 2010 maximaal € 2.700.761,--
c. voor de jaren 2009 tot en met 2015 maximaal € 800.000,-- per jaar
d. voor de jaren 2016 tot en met 2018 maximaal € 400.000,-- per jaar.
Artikel III
Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2016.
Artikel IV
Deze verordening wordt aangehaald als: ‘Eerste verordening tot wijziging van de Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009’.
 
Gedaan in de vergadering van 23 april 2015
 
De griffier De voorzitter
 
Naar boven