Bekendmaking verleende vergunning Circus Belly Wien 2015
Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Veenendaal hebben besloten vergunning te verlenen voor Circus Belly Wien op de locatie Evenemententerrein aan de Groeneveldselaan in Veenendaal.
Speeldata Circus Belly Wien
De voorstellingen zijn op:
    • -
      Woensdag 7 oktober: 19.00 uur
    • -
      Donderdag 8 oktober: 19.00 uur
    • -
      Vrijdag 9 oktober: 16.15/19.00 uur
    • -
      Zaterdag 10 oktober: 15.00/19.00 uur
    • -
      Zondag 11 oktober: 14.00 uur
Op bouw-, afbraak- en opruimactiviteiten
De aankomst van het circus is op zondag 4 oktober 2015.
Opbouw vindt plaats vanaf maandag 5 oktober 2015 vanaf 08.30 uur.
Afbouw vindt plaats vanaf zondag 11 oktober na afloop van de laatste voorstelling.
De evenementenlocatie dient op 13 oktober in schone en originele staat terug gebracht te zijn.
Verbod optreden met wilde zoogdieren (Besluit houders van dieren (onderdeel van de Wet dieren))
Per 15 september 2015 is het niet meer toegestaan om met wilde zoogdieren deel te nemen aan een circus of ander optreden in Nederland, bijvoorbeeld bij evenementen optochten, pretparken of voor het maken van films, reclames of televisieprogramma’s. Het verbod is alleen van toepassing op zoogdieren. Voor vogels, reptielen, amfibieën en insecten geldt het verbod niet. Dierentuinen en dolfinaria zijn vrijgesteld van dit verbod.
Uitzonderingen
Het is nog wel toegestaan om met de volgende zoogdiersoorten deel te nemen aan een circus of ander optreden in Nederland: ezel, paard, hond, kat, rund, schaap, geit, varken, lama, alpaca, kameel, dromedaris, konijn, bruine rat, tamme muis/huismuis, cavia, goudhamster en gerbil.
Evaluatie
Ieder groot en/of nieuw evenement in Veenendaal wordt achteraf geëvalueerd. Daar worden ook eventuele klachten in meegenomen. Indien daar aanleiding voor is zal daar bij de behandeling van een eventueel nieuwe aanvraag om vergunning rekening mee gehouden worden.
Bezwaarclausule
Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen via www.veenendaal.nl/bezwaar.
Naar boven