Besluit gemeenschappelijke regeling belastingsamenwerking gemeenten en waterschappen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;
gezien het voorstel van 22 september 2015 ;
gelet op artikel 61, eerste en tweede lid Wgr;
overwegende, dat:
  • Gelet op het besluit van de gemeenteraad dat de raad en het college met de besluitvorming beoogd hebben deel te nemen in de gemeenschappelijke regeling BsGW;
  • de rechtbank Limburg bij uitspraak van 2 april 2015 heeft gewezen op een mogelijk gebrek in de besluitvorming bij een deelnemer inzake de toetreding tot en deelname aan de gemeenschappelijke regeling die tot gevolg kan hebben dat besluiten van de ambtenaar belast met de heffing en invordering van de desbetreffende gemeente onbevoegd zijn genomen.
  • De raad en het college geen misverstand willen laten bestaan over hun intenties tot deelname aan de gemeenschappelijke regeling BsGW, ongeacht de vraag of er daadwerkelijk sprake is van een gebrek in voornoemde besluitvorming;
  • Het college toetreedt tot de gemeenschappelijke regeling BsGW en de taken op het gebied van het heffen en innen van belastingen en de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) overdraagt aan de BsGW.
besluiten:
Deel te nemen aan de GR BsGW zoals de tekst van deze gemeenschappelijke regeling luidt en is vastgesteld door de raad d.d. 28 januari 2015.
Venlo,  2015
Burgemeester en wethouders van Venlo
de secretaris, de burgemeester
Piet Lucassen, Antoin Scholten
Naar boven