Vaststelling Verordening tot vaststelling van de eerste wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014
 
Bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 15 januari 2015 de Verordening tot vaststelling van de eerste wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014 heeft vastgesteld.
Inwerkingtreding
De verordening wordt van kracht met ingang van de dag na die van deze bekendmaking ten aanzien van de wijzigingen onder A, B en D en met ingang van 1 maart 2015 ten aanzien van de wijzigingen onder C.
Rechtsmiddelen
Tegen het besluit tot vaststelling van de verordening is geen bezwaar of beroep mogelijk.
Verordening tot vaststelling van de eerste wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014
De raad van de gemeente Breda;
gezien het voorstel van burgemeester en wethouders en met overname van de daarin vermelde overwegingen;
gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;
besluit de volgende verordening tot vaststelling van de eerste wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014 vast te stellen:
Artikel I
A
In artikel 2:13, tweede lid, vervalt de tekst onder sub c.
Artikel 2:13 Organiseren evenement
  • 1.
    …………………….
  • 2.
    Het verbod geldt niet voor het organiseren van een buurtfeest of een evenement, dat aan elk van de volgende voorwaarden voldoet:
    • a.
      het aantal aanwezigen bedraagt niet meer dan 250 personen;
    • b.
      het tussen 07:00 en 23:00 uur plaatsvindt;
    • c.
      vervallen;
    • d.
      het niet plaatsvindt op de rijbaan, (brom)fietspad of anderszins een belemmering vormt voor hulpdiensten, het verkeer, toegangen tot woningen, gebouwen en winkelcentra;
    • e.
      slechts kleine objecten worden geplaatst met een oppervlakte van minder dan 10m2 per object;
    • f.
      er een organisator is.
B
De artikelen 2.60 en 2.61 als volgt te wijzigen: na: “het is verboden” wordt opgenomen: voor personen die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.
Artikel 2:60 Hinderlijk drankgebruik op de weg
  • 1.
    Het is verboden voor personen die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt op een openbare plaats alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben indien daardoor aan weggebruikers of bewoners van nabij gelegen woningen overlast of hinder wordt veroorzaakt of een gerechtvaardigde vrees daarvoor is.
  • 2.
    Het verbod in het eerste lid is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door artikel 45 van de Drank- en horecawet.
Artikel 2:61 Drankgebruik op de weg
  • 1.
    Het is verboden voor personen die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt op een openbare plaats, die deel uitmaakt van een door het college aangewezen gebied, alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.
  • 2.
    Het bepaalde in het eerste lid geldt niet voor:
    • a.
      een terras dat behoort bij een horecabedrijf, als bedoeld in artikel 1 van de Drank- en Horecawet;
    • b.
      de plaats, niet zijnde een horecabedrijf, als bedoeld onder a, waarvoor een ontheffing geldt krachtens artikel 35 van de Drank en Horecawet.
  • 3.
    Het verbod in het eerste lid is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door artikel 45 van de Drank- en horecawet.
C
De titel in afdeling 7A (woon- en leefklimaat) betrekking hebbende op de artikelen 2:32 tot en met 2:44 als volgt te wijzigen:
Toezicht op smart-, head - en belshops en internetcafé’s
De tekst onder a van artikel 2:32 (begripsbepaling) als volgt te wijzigen:
a. Inrichting: een voor het publiek toegankelijke ruimte waarin bedrijfsmatig, in een omvang alsof zij bedrijfsmatig was of anders dan om niet handelingen en/of werkzaamheden worden verricht die zijn aan te merken als het exploiteren van hetgeen in het maatschappelijk verkeer wordt aangeduid als smartshop, headshop, belshop of internetcafé;
De tekst van het tweede lid van artikel 2:33 (vergunningplicht), als volgt te wijzigen:
  • 2.
    De vergunning als bedoeld in het eerste lid wordt per categorie, voor wat betreft het grondgebied van de gemeente Breda, verleend voor niet meer dan het navolgende beperkte aantal inrichtingen:
    • a.
      3 smart- of headshops.
    • b.
      3 belshops of internetcafé’s.
D
Artikel 5.22a. Wachtlijst ligplaatsvergunning opnemen:
Artikel 5.22a. Wachtlijst ligplaatsvergunning.
  • 1.
    Een ieder kan een verzoek indienen om op de wachtlijst te worden geplaatst voor een ligplaatsvergunning op basis van de datum en tijdstip van het verzoek. Bij gelijke datum en tijdstip wordt geloot.
  • 2.
    Indien een plaats vrijkomt, stellen Burgemeester en Wethouders de op de wachtlijst geplaatste gegadigden, te beginnen met de hoogst geplaatste, in de gelegenheid een aanvraag voor een ligplaatsvergunning in te dienen. Na vergunningverlening wordt de vermelding op de wachtlijst doorgehaald. Indien aan personen aan wie reeds eerder een ligplaatsvergunning is verleend, een nieuwe ligplaatsvergunning wordt verleend, komt de eerder verleende vergunning te vervallen.
  • 3.
    Indien de aanvraag niet binnen zes weken na de datum van verzending van het in het derde lid bedoeld schrijven is ontvangen wordt de naam van de betrokken persoon van de wachtlijst geschrapt.
  • 4.
    Zij die binnen de gestelde termijn van zes weken wel reageren en gemotiveerd melden geen gebruik te willen maken van de gelegenheid een aanvraag voor een nieuwe ligplaatsvergunning in te dienen, behouden de registratie alsmede de positie op de wachtlijst.
  • 5.
    De op de wachtlijst geplaatste personen dragen zorg voor de actualisatie van hun gegevens.
Artikel II
De verordening treedt, ten aanzien van de wijzigingen onder A, B en D, in werking op de dag na de bekendmaking in het in het elektronisch gemeenteblad van Breda en ten aanzien van de wijzigingen onder C met ingang van 1 maart 2015.
Aldus besloten in zijn openbare vergadering van 15 januari 2015
, voorzitter.
, griffier.
Naar boven