Aanpassing Organisatiebesluit gemeente Sittard-Geleen 2013
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen;
 
Gelet op het bepaalde in artikel 160, lid 1 onder c, van de Gemeentewet;
 
Gezien het Besturings- en Management Concept;
 
Overwegende dat
  • het besluit tot toetreding tot de gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen en de daarmee samenhangende opheffing van het team Belastingen leidt tot een aanpassing van het Organisatiebesluit Sittard-Geleen 2013;
  • een dergelijke aanpassing ook voortvloeit uit
    • veranderingen binnen het zgn. Sociale Domein;
    • de toetreding van de gemeente Sittard-Geleen tot de gemeenschappelijke regeling Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg;
    • de herpositionering van de juridische taken binnen de gemeentelijke organisatie
besluit:
 
het Organisatiebesluit gemeente Sittard-Geleen 2013 te wijzigen als volgt:
Artikel 1
  • 1.
    Onder 3.1.6 ‘Teamindeling’ wordt de algemene omschrijving van het Cluster Dienstverlening gewijzigd in:
    Dit cluster richt zich op vraaggerichte dienstverlening aan burgers, ondernemers, verenigingen en instellingen, waarbij samenhangende producten worden geïntegreerd via balie, telefoon, internet en post. Daarnaast vinden bij dit cluster krachtens een daartoe aanvaard mandaat de administratieve afhandeling plaats van de heffing en inning van lokale heffingen.
  • 2.
    Onder 3.1.6 ‘Teamindeling’ vervallen onder het kopje Cluster Dienstverlening het onderdeel ‘Belastingen’ en de voor dat team vermelde omschrijving van de hoofdtaken.
  • 3.
    Onder 3.1.6. ‘Teamindeling’ wordt onder het kopje Cluster Dienstverlening bij het onderdeel ‘Vergunningen’ aan de omschrijving ‘vergunningverlening gemeentebreed’ een voetnoot toegevoegd met de tekst ‘voor zover de bevoegdheid daartoe niet is overgedragen aan (een) andere (organisatie(s); het team vervult daarvoor een accountfunctie’.
  • 4.
    Onder 3.1.6. ‘Teamindeling’ wordt onder het kopje Cluster Dienstverlening bij het onderdeel ‘Handhaving’ aan de omschrijving ‘handhaving gemeentebreed’ een voetnoot toegevoegd met de tekst ‘voor zover de bevoegdheid daartoe niet is overgedragen aan (een) andere (organisatie(s)’.
  • 5.
    Onder 3.1.6. ‘Teamindeling’ wordt onder het kopje Cluster Sociale Zaken de omschrijving van hoofdtaken van de teams Zorg, Werk en Inkomen als volgt gewijzigd:
    Zorg
    Wet maatschappelijke ondersteuning, uitvoering leerplicht, jongerenloket, kinderopvang op basis van sociaal medische indicatie, multi-probleemsituaties en Jeugdhulp.
    Werk
    werkgeversbenadering, poortwachtersfunctie en werkloket (verticale mensontwikkeling), matching van alle doelgroepen, Participatiehuis, werken naar vermogen en bemiddeling.
    Inkomen
    uitkeren, handhaven (interne debiteuren), bijzonder bijstand in combinatie met uitkering levensonderhoud, bijzondere bijstand voor niet-uitkeringsgerechtigden, schuldhulpverlening, inburgering en kinderopvang gerelateerd aan reintegratie.
    Ondersteuning
    beheer en informatievoorziening, uitkeringsadministratie, bezwaar en beroep, externe debiteuren, interne controle
  • 6.
    Onder 3.1.6. ‘Teamindeling’ wordt onder het kopje Cluster Concern de omschrijving van de hoofdtaken van het team ‘Bestuur en Communicatie’ gewijzigd in:
    adviseert en ondersteunt het bestuur, het management en de organisatie op het gebied van bestuurlijke besluitvorming (incl. sturing op afhandeling bezwaarschriften), bestuurszaken, communicatie en representatie.
  • 7.
    Onder 3.1.6 ‘Teamindeling’ wordt onder het kopje Cluster Concern de omschrijving van de hoofdtaken van het team ‘Openbare orde en veiligheid’ gewijzigd in:
    ondersteunen burgemeester in zijn wettelijke taak op het gebied van openbare orde en veiligheid; regisseursrol op het terrein van de integrale veiligheid.
  • 8.
    Onder 3.1.6 ‘Teamindeling’ wordt onder het kopje Cluster Concern de omschrijving van de hoofdtaken van het team ‘Concernstaf’ aangevuld met:
    contractmanagement met betrekking tot gemeentelijke belastingen, alsmede advisering ten aanzien van lokale heffingen en tarieven (inclusief verordeningen en tariefberekening).
  • 9.
    Onder 3.1.6 ‘Teamindeling’ wordt onder het kopje Cluster Concern aan de omschrijving van de hoofdtaken van het team ‘Automatisering en dataservice’ een voetnoot toegevoegd met de tekst ‘incl. applicaties voor het verstrekken van gegevens extern ten behoeve van het vaststellen van de aanslagen lokale heffingen’.
  • 10.
    Onder 3.16 ‘Teamindeling’ wordt onder het kopje Cluster Concern de omschrijving van de hoofdtaken van het team ‘Financiële en juridische zaken’ gewijzigd in:
    advisering en ondersteuning op het gebied van juridische zaken, grootboek / geldmiddelen, debiteuren / crediteuren, Planning & Control en BTW-vraagstukken.
Artikel 2
Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag die volgt na de dag van bekendmaking. Bekendmaking vindt plaats door publicatie in het elektronische gemeenteblad.
 
Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen in zijn vergadering van 28 juli 2015

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

De burgemeester,

G.J.M. Cox

De secretaris,

J.H.J. Höppener

Naar boven