Gemeente Bergen op Zoom: Jong en Oud Bewust op Weg
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en iedereen gaat weer naar school of het werk. Deze maand vragen we er extra aandacht voor om dit op een bewuste manier te doen. We willen jong en oud verleiden om met de (elektrische) fiets of het openbaar vervoer op weg te gaan.
 
Zelf Op Stap dag voor senioren
Woensdag 16 september zijn senioren van harte welkom op de Zelf op Stap dag. Tijdens deze dag maakt u kennis met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart onder leiding van een OV-ambassadeur. Stap samen op de fiets of bezoek de informatiemarkt. Hier worden verschillende stands en activiteiten aangeboden waardoor u meer te weten komt over de vervoersmogelijkheden. De gemeente Bergen op Zoom heeft deze dag samen met de gemeente Steenbergen, Stichting Welzijn Ouderen, DTV Consultants en de Regio West-Brabant georganiseerd. De Zelf op Stap dag vindt plaats in de Raayberg. U kunt zich aanmelden via: 0164-265946 (SWO) of activiteiten@swoboz.nl
 
Scholieren verzamelen Groene Voetstappen
Ook dit schooljaar roepen we de basisscholen weer op om mee te doen aan de Groene Voetstappen week. Al jaren doen veel BVL-scholen (Brabants VerkeersveiligheidsLabel) in Bergen op Zoom vol enthousiasme mee aan deze actie. Leerlingen worden deze week zo min mogelijk met de auto naar school gebracht. Als ze te voet of op de fiets komen krijgen ze een groene voetstap. Al deze groene voetstappen worden tijdens de actieweek bij elkaar opgeteld. Zo laten de scholen zien wat hun bijdrage is aan de veilige buurt, een beter klimaat en gezondere leerlingen.
 
Volg de Bergse - Bewust Op Weg – activiteiten
De Zelf Op Stap dag en de Groene Voetstappen telling zijn activiteiten van de Bewust Op Weg campagne. De komende periode staan er nog meer activiteiten op de agenda waarmee we samen vormgeven aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Volg ons op: https://twitter.com/Bewustopweg en https://www.facebook.com/BOWinBrabant.
 
Naar boven