Gemeente Heerlen - INSPRAAK AANVULLING NOTA RUIMTELIJKE KWALITEIT HEERLENPLANGEBIED: DE WITTE WONINGEN VRIEHEIDE
 
INSPRAAK AANVULLING NOTA RUIMTELIJKE KWALITEIT HEERLEN
PLANGEBIED: DE WITTE WONINGEN VRIEHEIDE
 
Het college van burgemeester en wethouders verleent, met inachtneming van de Inspraakverordening, inspraak op het beleidsvoornemen betreffende de aanvulling van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit.
 
Een aanvulling van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit voor specifiek de "Witte Woningen" in de wijk Vrieheide is gewenst.
De bijzondere stedenbouwkundige opzet van de wijk is in de loop der jaren door onder andere een wildgroei aan bouwwerken geweld aan gedaan. Vaak ontbreken de benodigde vergunningen voor deze bouwwerken. Hierdoor is de eenheid -en samenhang tussen de woningen verloren gegaan en het parkachtige karakter van de wijk verrommeld.
Het Beeldkwaliteitsplan schetst kaders en geeft regels waarmee het tij gekeerd kan worden. Het beoogt daarmee een bouwkundig en stedenbouwkundige verbetering en herstel van de wijk. De ontstane verrommeling wordt een halt toegeroepen, terwijl de bijzondere wijkstructuur en architectuur weer zichtbaar wordt gemaakt.
Er is gezocht naar wat er minimaal aan regels en kaders vastgelegd dient te worden om de kwaliteiten van de wijk weer zichtbaar te maken. Dit heeft geresulteerd in een aanvulling van beeldkwaliteitseisen voor de "witte woningen".
 
De aanpassing Nota Ruimtelijke Kwaliteit-plangebied De "Witte Woningen Vrieheide" ligt met ingang van 31 augustus 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.
 
Gedurende deze periode van zes weken kan een ieder schriftelijk een inspraakreactie indienen bij de gemeenteraad, postbus 1, 6400 AA Heerlen. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken.
 
Naar boven