Geactualiseerd Gebiedsgericht geluidbeleid en de beleidsregels ‘Geluid in de APV’ en ‘Inzet geluidssaneringsgelden gemeente Almelo’
Naar aanleiding van de evaluatie van het geluidbeleid uit 2009 heeft de gemeenteraad op 30 juni 2015 het Gebiedsgericht geluidbeleid voor de gemeente Almelo geactualiseerd vastgesteld. De doelstelling van dit beleid is om nieuwe, ongewenste geluidhindersituaties in de toekomst te voorkomen en waar mogelijk de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Er zijn 9 verschillende gebiedstypen in het beleid opgenomen, zoals woonwijken en bedrijventerreinen. Per gebiedstype zijn twee geluidnormen vastgesteld, te weten een ambitiewaarde en een bovengrens. Het streven is om de ambitiewaarde niet te overschrijden. Als het niet anders kan, is het mogelijk om een hogere geluidbelasting (tot de bovengrens) toe te staan. Zo is een hogere bovengrens opgenomen voor woningen in het centrum dan voor woningen in een woonwijk. In het beleid is ook opgenomen onder welke voorwaarden, het college van burgemeester en wethouders, hogere geluidbelastingen dan de ambitiewaarden kan toestaan.
 
Op 4 juni 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders de beleidsregels ‘Geluid in de APV’ en ‘Inzet geluidssaneringsgelden gemeente Almelo’ geactualiseerd vastgesteld.
 
Het gebiedsgericht geluidbeleid en de beleidsregels zijn te raadplegen via de website www.overheid.nl en zijn tevens ter inzage beschikbaar bij de publieksbalie van het stadhuis.
 
Naar boven